Наша газета повідомляла про страшне вбивство у Брацлавській громаді. Місцеві повідомили, що 18 червня чоловік забив до смерті свого сусіда Романа Куляса. Від отриманих ран він помер.

-Побої були такі, що мама рідна його не впізнала. На ньому лиця не було, по тілу колоті рани і сліди від битки, – розповіли свідки.

Мама потерпілого розповіла нашому кореспонденту, що сама надавала сину першу медичну допомогу, але він померав на її очах…

– Що того вечора було, лише можу здогадуватися. Але о третій ночі дзвонить мені Діма і каже, що до нього прийшов мій син увесь побитий, щоб я прийшла його забрати. Навіть думки не було, що все так страшно, тому й не викликала одразу поліцію та «швидку». Приїхали за сином, а він увесь в ранах і гематомах. Ноги і пальці проколоті, наче склом чи гвіздками катували. На обличчі немає живого місця. Але кров уже засохла, напевно, він там уже довгенько пролежав, а коли хлопці зрозуміли, що Рома от-от Богові душу віддасть, то мені подзвонили. Ми привезли його додому, обмили, але поки я дезінфікувала рани, він помер… Мені досі сняться ці страшні рани. Біля скроні розсічення, зміщений череп. А колоті рани навіть в морзі кровили, я йому носочки одягала, то ще витирала. За що так було над людиною знущатися? Це звір­ство…


Підозрюваного затримали одразу. Поліція встановила, що 41-річний чоловік разом з  38-річним гостем розпивали алкоголь. Під час застілля виникла бійка. Господар помешкання жорстоко побив гостя і зателефонував до його матері, щоб та забрала сина додому. За кілька годин побитий чоловік помер.

Немирівський районний суд визнав 41-річного чоловіка винним у злочині, передбаченого ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України  - умисне тяжке тілесне ушкодження.

Людмила Поліщук