На виборах Ула­нів­ського сільського голови, які пройшли 31 жовтня, впевнену перемогу здобув кандидат від «Української Стратегії Гройсмана» – за нього проголосувало понад дві третини виборців. Про причини такого успіху, про плани роботи – наша розмова з Олександром Гоцуляком.

– За Вас віддали свої голоси 68% мешканців Уланівської громади. Такого результату нечасто вдається досягти не лише на Вінниччині, а й в масштабах всієї України. Як вдалося його здобути?

– Такий результат – це заслуга всієї команди Володимира Гройсмана, до якої я належу. Це – ознака довіри до «Української Стратегії Гройсмана», яка об`єднала відповідальних й ініціативних фахівців. Ця команда перетворила Вінницю на місто, котре сім років поспіль визнається найкомфортнішим в Україні. Таким же успішним має стати на Вінниччині кожне місто, селище чи село. Моя виборча кампанія була побудована, передусім, на спілкуванні з людьми. Я їздив по селах, у громаді їх – 36. Побував у кожному, і не по одному разу. Я слухав людей і чув їх проблеми та прагнення. Вони мені повірили. Хочу окремо подякувати Володимиру Гройсману, який повірив у мене та висловив свою підтримку під час поїздки до Уланова напередодні виборів.

– Якими будуть Ваші перші кроки на посаді Уланівського сільського голови?

– Напевно, краще говорити не про перші кроки, а про продовження вже розпочатого. Адже взяти на себе відповідальність за майбутнє Уланівської громади мені довелося ще навесні, коли депутати сільської ради довірили мені посаду секретаря, і, відповідно до закону, я став виконуючим обов’язки сільського голови. Чесно скажу: спочатку було дуже важко – відразу стало відчутно, що проблеми громади не вирішувалися роками. Але з допомогою моєї команди, депутатів обласної ради від «Української Стратегії Гройсмана» та активних жителів громади вдалося зрушити з мертвої точки. Потроху почали оновлювати транспортну інфраструктуру – ремонтуємо дорожнє покриття, облаштовуємо автобусні зупинки. Встановили нові спортивно-ігрові майданчики в кількох селах нашої великої громади. А проведений влітку фестиваль «Картопля по-уланівськи» став справжньою подією року в культурному житті! Цей захід допоміг згуртувати громаду і кожному відчути себе часткою великої родини, в якій хочеться жити і працювати. Звичайно, багато ще треба зробити. В першу чергу – у медичній сфері. Вкрай необхідно осучаснити медичне устаткування, придбати апарати для рентгену та УЗД. І в цьому питанні розраховую на підтримку обласної ради. Великої уваги потребують освітні заклади. І це не тільки ремонти та сучасне обладнання. Плануємо вивести на сучасний рівень систему харчування, організувати для дітей роботу гуртків, які мають відповідати сучасним інтересам школярів. А ще обов`язково постійно проводитимемо підсипку доріг по всій території громади.

– Якою Ви бачите Уланівську громаду в майбут­ньому?

– У мена амбітна мета – найкращою в Україні! Я добре усвідомлюю ступінь відповідальності за довіру моїх виборців, за підтримку команди Володимира Гройсмана. Тому налаштований наполегливо працювати сам та зацікавлювати й долучати до роботи жителів нашої громади. Люди повинні жити краще – комфортніше, багатше, змістовніше!

Віктор Маркович