Хоча в це мало хто вірив.

– Таке рішення прийняв німецький регулятор BNetzA. Ми готові надати свої аргументи, чому Nord Stream AG не може бути сертифіканований без його повної відповідності європейському енергетичному законодавству”, – зазначив Вітренко.

Може саме в цьому криється накопичення російських військ біля кордонів?

Ось такий « примус до миру»! Щоб Україна відступила від намірів перечити запуску газового потоку, визнала Крим у складі Росії і надала автономію Донбасу, змінивши унітарну форму правління на федеративну.

– Це важливо, адже саме BNetzA остаточно визначить, чи буде газопровід введено в експлуатацію та за яких умов”, – сказав Вітренко.

За його словами, НАК “Нафтогаз України” готовий надати свою юридичну позицію найближчим часом.

“BNetzA може приймати рішення щодо сертифікації оператора “Північного потоку-2″ до 8 січня 2022 року. Ми сподіваємося, що наші аргументи в цьому процесі будуть почуті і враховані”, – додав він.

Своєю чергою, Оператор ГТС України згодом повідомив, що агентство BNetzA визнало його особливу роль в процесі сертифікації газопроводу “Північний потік-2” та задовольнило його заявку щодо участі у процедурі.

“Німецький регулятор зазначив: “Оператор ГТС України має особливе розуміння наслідків, які може мати використання різних транзитних маршрутів з Росії”, – йдеться у повідомленні.

Андрій Власенко