– В рамках тривалої співпраці між Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH) та Вінницькою міською радою 24 листопада 2021 відбулася чергова зустріч представників виконавчих органів та комунальних підприємств міської ради з директором проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ» Еріком Швайкхардтом, координаторами та фахівцями проекту.

Метою зустрічі було формування та обговорення пропозицій до операційного плану співпраці з GIZ на 2022-2023 роки за основними напрямами роботи., – повідомив у своєму Фейсбуку заступник мера міста Андрій Очеретний. – Загалом, на обговорення було винесено 25 заходів та проектів, які є надзвичайно важливими для розвитку Вінницької міської територіальної громади. Серед них найбільш вагомими та стратегічними проектами є «Вінницька Миля – комплексна реконструкція проспекту Коцюбинського, пл. Героїв Чорнобиля, пл. Перемоги та пл. Привокзальної», «Будівництво шляхопроводу через залізницю по вул. Янгеля/Ватутіна», «Вулиця Грушевського – спільний простір» та створення нової нормативної містобудівної документації – генерального плану Вінницької МТГ.

Реалізація даних проектів значно покращить просторовий розвиток міста, його мобільність, розвиток мережі публічних просторів історичного центру міста за сучасними європейськими і світовими зразками для збереження та відновлення історичного центру м. Вінниці, зростання популярності серед мешканців активного відпочинку та здорового способу життя. Наші міжнародні партнери висловили своє погодження з приводу важливості реалізації вищеперерахованих проектів.

Ми впевненні, що за підтримки наших партнерів в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ» нам вдасться реалізувати дані плани та проекти якнайшвидше! Адже вони відповідають візіям Концепції інтегрованого розвитку м.Вінниці 2030 та пріоритетам Стратегії розвитку міської територіальної громади до 2030 року.