Сьогодні Вінницький апеляційний суд залишив під вартою активіста громадської організації «Дорожній контроль» Романа Шиманського, тому що відхилив апеляційну скаргу адвокатки підозрюваного. Не погодившись із ухвалою слідчого судді Вінницького міського суду, захисниця просила її скасувати та ухвалити нову. Вважає: чоловік має перебувати під цілодобовим домашнім арештом. Свої вимоги підкріпила фактами про тяжке ендокринне захворювання Романа Шиманського, тим, що він визнав провину, сприяє слідству, допомагав потерпілій коштами.

«На ліки для жінки підозрюваний витратив більше двадцяти тисяч гривень. До речі, її особу досі не встановили. Володіємо лише інформацією зі слів співмешканця потерпілої, яку ще не поховали. Паспорта немає», – зазначила адвокатка.

Прокурор же наполягав на залишенні у силі рішення першої інстанції. Припускав, що Роман Шиманський може ухилятися від слідства й суду і взагалі залишити місце проживання, якщо його візьмуть під цілодобовий домашній арешт.

«Такий запобіжний захід не передбачає постійного спостереження за підозрюваним. Тим паче, що відсутні соціально-стримуючі фактори: Шиманський – не одружений, не має дітей», – сказав, зокрема, прокурор.

Вислухавши його та інших учасників процесу, суд не змінив запобіжний захід підозрюваному. Тож він і надалі перебуватиме під вартою.

Нагадаємо, ДТП за участі тридцятилітнього активіста «Дорожнього контролю» сталася у Вінниці 18 листопада. Як встановило слідство, нетверезий водій не надав перевагу в русі жінці з велосипедом, яка перетинала пішохідний перехід, та збив її. Хоча, за словами прокурора, вінничанка майже сім секунд перебувала в полі зору водія. Від тяжких травм вона померла в лікарні через п’ять днів після аварії.

Ймовірному винуватцю ДТП загрожує до десяти років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

Пресслужба Вінницького апеляційного суду