Ця справа «у п`ятьох томах» лежить на моєму столі. І кожного разу, коли повертаюсь до неї, то по-справжньому стає боляче за те, як наша влада ставиться до своїх громадян. Містяни масово обурені новими «праведними схемами» із паркуванням.

– Три роки тому міська рада створила паркомісця там, де паркування заборонено. Водії паркуються на дорожніх місцях, де участки розмічено синім кольором.

Також з`явились знаки зонопаркування. У вигляді табличок їх розміщують на стовпах. Потім, дивним чином, ці знаки перевішують. А вінничанам виписують штрафи. Як то кажуть, з миру по нитці – і державну казну можна наповнити. Але чи таким чином? — заявляє громадський активіст Віталій Дужак.

– В ось таку ситуацію пів року тому я потрапив особисто... Припаркувався у дозволеному місці. Та за декілька хвилин став заручником ситуації, і мені вже виписували штраф 680 гривень. Здається, сума невелика, проте чому я маю сплачувати ці кошти, якщо жодних порушень не вчинив. Я намагався пояснити департаменту транспорту та енергетики Вінницької міської ради, що я нічого не порушив. Проте мене навіть слухати не стали. Адже цю схему створили спеціально три роки тому. Так звані «паркомісця» мали вирішити проблемну ситуацію в місті. Натомість створили ще більше проблем для водіїв автівок.

Після скандалу з департаментом я чітко вирішив, що буду відстоювати свої права. Тож подав позов до суду. Тоді навіть не очікував, що ця судова тяганина затягнеться на такий довгий час. Тепер впевнений на 100%, що в Україні немає судочинства, є тільки судилище, яке працює на інтереси влади. Суддя, як я зрозумів, доказову базу із мого боку навіть не дивився. Проте кожне слово працівників міської ради було взято до уваги.

Я надав відео із камер спостереження, фотодокази, зібрав свідчення та пояснення. Та все це виявилось марно. Адже все було проігноровано, — обурюється громадський активіст «Ліги справедливості України» Віталій Дужак.

Нагадаємо, що Вінницька міська рада затвердила правила паркування транспортних засобів на території Вінницької міської територіальної громади. Правила передбачають зокрема низку заборон та обов’язків при паркуванні, а також відсутність відповідальності операторів майданчиків за збереження транспортних засобів.

Марина Романова