Сьогодні Вінницький апеляційний суд залишив без змін ухвалу слідчого судді Вінницького міського суду, якою до підозрюваного К. як запобіжний захід застосовано тримання під вартою. Водночас не задовольнив апеляційну скаргу адвоката з проханням скасувати рішення суду першої інстанції.

Підозрюваний на апеляційний розгляд не з’явився: перебуває в міжнародному розшуку. Встановлено, що чоловік виїхав у Польщу. Звідти надіслав поліції лист та флеш-накопичувавач із відеозверненням. Говорив, що статус підозрюваного усвідомлює, але працювати зі слідством не бажає.

За версією правоохоронців, К. розробив план злочинної діяльності – незаконного продажу чужих земельних ділянок. Реалізувати його допомогли двоє співучасників. Коли укладали договори купівлі-продажу, чоловік виконував роль продавця майна, а жінка – покупця. Під час нотаріального посвідчення документів використали фальшивий паспорт на ім’я В., власника земельних ділянок, розташованих у Зарванцях поблизу Вінниці. Відтак підозрюваний завдав потерпілому майнової шкоди майже на півтора мільйона.

Двадцятисемирічному чоловіку інкримінують придбання права на майно шляхом обману (шахрайство), вчиненому за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах. За таке діяння передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Пресслужба Вінницького апеляційного суду