Підозрювана Жанна Орочинська – орендарка готелю Метелик, який згорів 22 грудня 2021 року в комплекті Батерфляй, сьогодні з’явились у Вінницький апеляційний суд за розгляд скарги прокурора. Бо прокуратура Вінницької області вимагала одягти на підозрювану електронний браслет в рамках рішення суду першої інстанції про цілодобовий домашній арешт для Жанни Орочинської. І 29 грудня в повному тексті ухвали слідчого-судді Андрія Михайленка вже був електронний браслет, про який буцім-то забув суд першої інстанції.

Водночас під час слухання апеляційної скарги прокуратура захисниця орендарки готелю Ліханова просила колегію суддів апеляційної інстанції зняти браслет, бо під час проголошення ухвали суду 23-го грудня браслету в рішення буцім-то не було.

І виходить, що суддя Михайленко таки прописав у своїй ухвалі браслет, із яким Жанна Орочинська зустрічала новий рік - вирішальний для її долі рік після пожежі в Метелику! Та смерті двох працівників, які стрибали з 6 поверху палаючого готелю вночі 22 грудня...

Але чому так проти цього браслету сама Жанна Орочинська та її адвокат Ліханова, адже вона здала в поліцію свої паспорти - український та закордонний?

У фіналі слухання колегія суддів апеляційної інстанції Бурденюк, Мішеніна та Медяний сьогодні вирішила, що треба зняти з ноги орендарки електронний браслет.

Також сьогодні в суді назвали прізвище власника Батерфляю, у якого підозрюdана готельєрка орендувала приміщення Метелика.

Більше подробиць в газеті "33-й канал" наступної середи.

Фото Сергія Хіміча