– При Союзі по всій Вінниці було мінімум 50 великих бомбосховищ, бо під кожною адмінбудівлею та великим заводом-фабрикою знаходилось спеціальне укриття… Нині триває ревізія всіх приміщень та підземних майданчиків, де на випадок надзвичайної ситуації чи бойових дій можна буде сховатись цивільному населенню Вінниці.

Тому в переліку є три підземних переходи — на «Урожаї», біля зупинки імені Зої Ткаченко по вулиці Лебединського та перехід на залізничному вокзалі. Так само серед найбільших укриттів паркінги Вінницького універмагу, ТЦ «Плаза» на Келецькій та «Поділля Сіті», — повідомив керівник «Муніципальної варти» Вінниці Віталій Чигур.


– Також маємо для укриття підземні склади на ринках «Центральний», «Урожай» та Центральної фармкомпанії на вулиці Незалежності, 5. У переліку 10-ти підземних торгцентрів і кафе-ресторанів, які можуть стати укриттям, нічні клуби «Курсаль» та «Феріде-плаза», підземелля «Ізумруда» біля «Урожаю», відомі заклади «Карабас», «Карбон», «У Флінта», студія «Сіті», «Арарат» та «Форум»… Плюс 1204 підвали у всіх висотних будинках міста Вінниці та прилеглих територій.