Батько трьох дітей мав “залізну бронь” від мобілізації, але пішов захищати Україну заради сім’ї.

Коли подзвонили з військкомату, у Ігоря була причина залишитися вдома – двоє маленьких діток та вагітна дружина. Але він все ж вчасно з’явився у військову частину, бо не міг стояти осторонь, коли ворог почав бомбити українські міста і села. Він уже має бойовий досвід, у 2014 році воював на Донбасі. Йому було достатньо кілька днів, щоб згадати, як вправно воювати. Водій БТРу пройшов бої за Дебальцеве у 2014 році. Оборону бійці тримали три місяці.

Йому 40 років, він айтішник, має двох маленьких синів та дружину при надії. Але знову готовий ризикувати життям заради України:

– Війна – я тут. Це просто мій обов’язок захищати Батьківщину, щоб моя родина жила безпечним мирним життям. У мене ростуть двоє синів – старшому Оресту чотири роки, Устиму – лише два, я маю стати гідним прикладом для них. Чекаємо ще на поповнення, – розповідав мобілізований Ігор.

Минуло майже тиждень відтоді, як Ігоря мобілізували в лави однієї з військових частин на Вінниччині. На полігоні, під час бойового злагодження, пролунав від дружини дзвінок: «Народжую!”

Ігор підійшов до командира, щоб дозволив поїхати у пологовий.

– До мене поставилися з розумінням. Тоді я швидко здав зброю, поїхав у Вінницю і навіть встиг на пологи. Одну ніч побув з малюком та дружиною і вранці прибув у військову частину, як і обіцяв, – заявив військовий.

Зараз нацгвардієць вже на бойовій позиції, разом з іншими військовими, виборює Країну, яку ніколи не покине. Захисник неймовірно сумує за родиною. Але впевнений, що дуже скоро, повернеться з перемогою додому, де його чекають вже троє малят.

Каріна Маєвська