-Люди, схаменіться! – закликають пожежники.

Бо лише за минуло добу на Вінниччині було ліквідовано 78 пожеж екосистеми. І такий антирекорд уже три доби.

-Лише за вихідні на Вінниччині винищено понад 127 га родючого ґрунту – це ганебний антирекорд … На тлі війни ці повідомлення губляться у вінничан та чомусь, стають менш важливими за інші новини. Але ми, надзвичайники, наполегливо просимо розглянути такі пожежі як не окрему подію, а як компонент триваючої війни, який впливає на створення негативного фону і тилу та розцінюється як диверсія.

Бійці ДСНС впевнені, що ті, хто підпалює суху рослинність є малорозумними людьми…

Невже всі так швидко забули про катастрофічно масштабні пожежі дворічної давнини? Коли повигорали цілі села від недолугих паліїв ?..

Невже люди не розуміють, що на приборкання вогню в екосистемах доводиться залучати та витрачати додаткові сили і бойові ресурси підрозділів ДСНС?!

Це тоді, коли в нашій країні війна! Це тоді, коли абсолютно весь особовий склад несе службу в посиленому варіанті!

Невже варто залучати ресурс Служби порятунку та витрачати додаткові кошти, які зараз так необхідні країні?!

Невже на фоні війни, тим, хто залишився в країні приємно відчувати наслідки таких пожеж у вигляді забрудненого повітря?!

Через такі пожежі змінюється рівень води в криницях та річках!

Такі підпали загрожують великими пожежами в селах із усіма фатальними наслідками. Вогонь та дим поблизу високовольтних ліній електропередач здатні спричинити коротке замикання ліній електропередач, що може призвести до руйнівних наслідків для населених пунктів та промислових об’єктів нашої області.

Весь колектив рятувальників вінницького гарнізону вкотре звертається до свідомих вінничан, якщо ви бачите будь-яких підозрілих людей, які без жодних підстав зупиняються в полях чи біля сухостою, негайно повідомляйте в поліцію. Якщо ж ви вже бачите дим та полум’я, одразу дзвоніть до рятувальників.