Хакери групи Anonymous оприлюднили скан наказу т.в.о міністра оборони РФ Дмитра Булгакова про підготовку фейкових відео, на яких “українські військові” нібито знущаються над “російськими військовополоненими”.

Ось що повідомляє twitter-сторінка Anonymous, цитуючи наказ Булгакова: “Наказую:

Створити і поширити серію відеоматеріалів з демонстрацією нелюдського ставлення військовослужбовців Збройних сил України та націоналістичних формувань на території України стосовно полонених, котрі висловили власне бажання здатися в полон.

Створити і поширити серію графічних матеріалів, із доказами фактів використання підставних осіб під час зйомок брифінгів службовців збройних сил РФ, які опинилися в полоні. Також, спростувати факт залучення ЗС РФ військовослужбовців, що несуть військову службу по призову”.

Причиною таких заходів у наказі вказали те, що в соцмережах поширюють відео нормального поводження українських військових із російськими полоненими. Мовляв, солдати окупаційних військ РФ можуть після перегляду таких відео бути більш схильними здатися в полон.

А тому потрібно фейками про жорстокість в полоні українців лякати їх.

Також Булгаков наказує долучити безпідставні твердження до цих фейків про порушення українськими військовими Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

Наказ видано й підписано 21 березня.

Андрій Власенко