Оце читаю звернеться, що актор
Пенн просить мільярдерів світу витратити 300 мільйонів доларів і придбати для України дві ескадрильї винищувачів F-15 чи F-16, які би мали якісну перевагу над російськими винищувачами Су та МіГ.
Також він закликає придбати для України системи для протиракетної оборони на 200 мільйонів доларів, що разом би склало півмільярда доларів!
А тепер давайте подивимось статки українських мільярдерів
Згідно з рейтингом «НВ», найбагатшим українцем у 2021 році знову став Рінат Ахметов з 11,5 млрд доларів. За останній рік він збільшив свої статки аж на 75%. На другому місці – Віктор Пінчук з 2,6 млрд дол., а третю сходинку рейтингу посів Вадим Новинський з 2,4 млрд дол.
Геннадій Боголюбов – 1,2 млрд дол., Ігор Коломойський 1 млрд доларів. Власник МХП Юрій Косюк, 1,1 млрд дол. Засновник Ferrexpo Костянтин Жеваго – $1 млрд дол.
Скажіть, то хіба в час війни, коли Україна в смертельній небезпеці, кожен день війни і бомбардування забирають мільярди, ці люди, які заробили ставки в цій країні не можуть зібрати тих півмільярда і подарувати країні ту протиповітряну оборону? Ті дві ескадрильї літаків? Чудово, якщо їх подарують ще і інші, мільярдери з інших країн! Але у нас же є свої!
Колись 30 відсотків віддав кожен бізнесмен, коли була велика криза в США. Президент звернувся і його почули. Пропоную, в час війни, взяти у кожного мільярдера 30 відсотків від статків у фонд держави. І це буде справедливо.
Хто підтримує таку ініціативу?

Андрій Власенко