Вінницькі поліцейські викрили злочинну схему аферистів, які обіцяли мешканцям Маріуполя перевезти їх в безпечні області, але після отримання передоплати не виходили на зв’язок. Шахраями виявилася 20-річна вінничанка, яка працювала та ділила прибуток зі спільниками. Один з потерпілих перерахував їм понад 70 тисяч гривень,- повідомили у відділ комунікації поліції Вінницької області.

Під час санкціонованого обшуку у квартирі, де 20-річна фігурантка проживала разом зі спільником,поліцейські вилучили докази їх злочинної діяльності – мобільні телефони, банківські картки, гроші, ноутбук та 2 згортки з амфетаміном.

Як з’ясували поліцейські, людей, яким потрібна допомога, зловмисники шукали через мобільний додаток «Телеграм». За його допомогою шахраї надсилали банківські реквізити для оплати послуг. Частину отриманих коштів вінничанка залишала собі, решту відправляла іншим співучасникам злочину.

Поліція встановлює інших осіб, які постраждали від дій шахраїв.

Слідство розслідує кримінальне провадження за шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операційз використанням електронно-обчислювальної техніки. За такий злочин передбачено покарання – до 8 років позбавлення волі.