7 квітня, на Благовіщення Пресвятої Богородиці, відлетіла у Вічність душа Галини Іванівни Нищик (24.02.1946 — 7.04.2022), колишньої першої заступниці голови обласної Федерації профспілок. Однією доброю душею на Землі стало менше.

Після закінчення педінституту черкащанка Галина Нищик викладала хімію та біологію у Ямполі, у школі №2. Нове місто, знайомих немає… Але енергійну, ініціативну молоду вчительку помітили і в районі, і в області. Почала працювати у комсомольських, партійних органах. Останні 25 років свого трудового життя віддала роботі у  Вінницькій обласній раді профспілок.

Микола Колесник, Іван Бондарчук, Валентина Кичак, друзі, родичі, колеги, сусіди у хвилини прощання з Галиною Іванівною розповідали, як самовіддано вона працювала. Як займалась оздоровленням дітей у 35-ти молодіжних таборах Вінниччини, у спортшколах, підліткових клубах, як організовувала фестивалі самодіяльного мистецтва, спортивні заходи. У 1989-му наша область виборола перше місце в СРСР (!) по оздоровленню дітей.  Навколо пані Галини все рухалось, все змінювалось на краще!  “Не бува лихого, щоб на добре не вийшло” – це ніби сказано про неї. У власному дворі біля дев’ятиповерхівки вона посадила 18 кущів бузку і готувала до посадки сосни та ялини. А останнє розпорядження її було передати  кошти для української армії.

З нею легко було спілкуватись, вона була дуже проста, відкрита, уважна до людей. Завжди готова підтримати, допомогти. Єдиного не прощала — лінощів, неробства.

Галина Нищик була головою правління Вінницького відділення Фонду соціального страхування, неодноразово обиралась депутатом Вінницької міської ради і депутатом обласної ради. У 1998-му Галина Іванівна очолила єдину в Україні Вінницьку обласну жіночу адміністрацію. Була занесена в енциклопедичний довідник “Жінки України”. Стала членом Президії Вінницької обласної ради жінок України.

Мудра, чесна, активна… За багаторічну сумлінну працю Галина Нищик нагороджена орденом Княгині Ольги ІІІ ступеня,  їй присвоєно почесне звання заслуженого працівника культури, відмінника освіти. Її життєвий шлях описаний у книзі “Державні нагороди та нагороджені в Україні”.

Погасла свічка її життя… Але пам’ятати Галину Іванівну Нищик будуть довго, бо багато доброго вона зробила людям.