Поки що під домашній арешт. Йде слідство і він проходить по справі розкрадання коштів на формування в Україні армії зрадників, так званої 5-і колони.

Колишній депутат Держдуми Ілля Пономарьов у Facebook повідомила:

– Ви будете сміятися, але російські z-джерела повідомили нам про арешт Владислава Суркова. Він перебуває під домашнім арештом. Наразі проводяться слідчі заходи у справі про розкрадання на Донбасі з 2014 року.

Пономарьов також додав, що Сурков, як ніхто, знає реальну ситуацію в сепаратистських псевдореспубліках і має там великі зв’язки: “І він близький до російських “ветеранів Донбасу”.

Також, за його словами, Сурков завжди був досить близьким із ватажком Чечні Рамзаном Кадировим.

Пономарьов зауважив, що Сурков має усі шанси потрапити до СІЗО Лефортове за розтрату коштів, виділених на політичну роботу в Україні.

“Найцікавіший інсайт сьогодні в ефірі “Утро Февраля – РосАнтиЦентр” від Андрія Піонтковського: до Владислава Суркова справді є претензії, він проходить у тій же справі, що й генерал ФСБ Бєсєда. І можливість загриміти в Лефортове за розтрату коштів, виділених на політичну роботу в Україні, там справді реальна”, – підсумував він.

Нагадаємо, Суркова називали куратором проросійських бойовиків на Донбасі. Пів року тому він написав пропагандистську статтю, в якій “пророкував” Росії розширення. Зокрема Сурков зауважував, що Кремль зумів захопити Крим за рахунок “хаотизації” України.

Андрій Власенко