Вчора у після робочий час в рентгенкабінеті диспансера сталося загорання. Припускають, що причина – коротке замикання. -Пошкоджено стіни, вікна, сам рентгенапарат, обладнання для проявки плівки.

Швидше за все техніка старого зразка дала збій. Бо зараз майже всюди цифрові рентгени, – повідомляють очевидці.

В наслідок НП ніхто не постраждав. Медики і рятувальни евакуювали пацієнтів.

Ось що повідомили у ДСНС області:

-Рятувальники ліквідували пожежу в побутовій кімнаті одного із кабінетів обласного спеціалізацованого диспансеру радіаційного захисту, що на вул.В.Стуса у Вінниці.

До прибуття підрозділів ДСНС, з приміщень закладу медичні працівники евакуювали 94 людини. По прибуттю на місце події рятувальників, ще 5-ро людей врятували. Четверо чоловік з вікон будівлі за допомогою висувної драбини, ще одну людину за допомогою пристрою для рятування людей із непридатного для дихання середовища.

І хоча офіційно причину загоряння ще встановлюють, пацієнти і медики впевнені, що такого б не сталося, якби власник медзакладу – Вінницька облрада – подбала про заміну проводки і сучасну протипожежну систему.

Відомо, що у 2020 року з обласного бюджету виділялося по 200 тис.грн. на протипожежні заходи в обласних медзакладах. Але, як кажуть у медики, цих коштів вистачило лише на проектно-кошторисну документацію. Більше фінансування не було…

Пацієнти після пережитого не стримують обурення:

– Ми всі знаємо про новий “роздутий” штат облради. Понабирали клерків, а яка з них користь, особливо зараз? Нехай би провели скорочення і не проїдали бюджет! А зекономлені на зарплатах кошти, може б вистачило, на протипожежні системи в лікарнях і нову проводку?! Це ж життя людей! Нам мало жертв на війні, ще у цивільному житті треба? – оговтаються після пожежі пацієнти диспансеру.

Каріна Маєвська