Військовий розвідник Наріман Білялов, більше відомий як Іса Акаєв, нагороджений орденом “За заслуги” ІІІ ступеня.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України:

-За повсякденну роботу задля України та її народу, за активну життєву позицію, за вагомий особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені під час бойових дій за збереження цілісності України Президент відзначив Нарімана Білялова державною нагородою.

Ось як прокоментував свою нагороду Іса Акаєв:

-Сьогоднішня війна – це не війна між одним народом та іншим, а війна між класичним добром та класичним злом. Дії росіян – це якесь зло заради зла, вбивства заради вбивства, грабіж заради пограбування, – впевнений розвідник.

Нагадаємо, у 2014-го році, коли Росія анексувала Крим, Наріман Білялов залишив півострів і вирушив захищати Україну на Донбас. Потім повернувся до мирного життя, оселився на Вінниччині. Допомагав співвітчизникам із Криму облаштовуватися на материковій частині України, популяризував кримськотатарські традиції у Вінницькій області.

Повномаштабне вторгнення Росії в Україні змусило чоловіка знову взятися за зброю. Іса Акаєв зі своїм підрозділом декілька тижнів провів у боях на Житомирській трасі.