Зараз бійці Калинівського 8-го полку оперативного призначення імені Богуна запевняють, що на Київському напрямку позиції укріплені.

Про героїчну боротьбу гвардійців з Калинівки повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов. Як доказ, усі вінничани могли побачити спалену ними ворожу техніку, яка два дні знаходилася у центрі Вінниці. А тепер зберігатиметься у музеї.

– Спалені бойові машини до Вінниці передали богунівці — бійці Калинівського 8-го полку оперативного призначення імені Івана Богуна. Привезли їх з Ірпеня і Бучі. Саме там, на Київщині, наші воїни знищили ці машини та сотні інших, – заявив Сергій Борзов.

Зараз у полку повідомляють, що укріплюють свої позиції на Київському напрямку.

– З початку вторгнення російських окупантів нацгвардійці спільно з бійцями ЗСУ відбивали наступ та тримали оборону Київщини. Спільними зусиллями та завдяки героїчним вчинкам наших бійців ворог був відбитий, але, незважаючи на це, ми все одно готові до будь-якого сценарію. Наше завдання не допустити прориву та тримати лінію оборони з боку ймовірного наступу противника. Обстановка стабільна, але потрібно бути готовими до будь-якого сценарію. Кожен гвардієць знає своє місце, адже з першого дня вони показали, що є воїнами, які не бояться ворога, – пояснює командир однієї з позицій Олександр.

Командири відзначають, що бійці дуже вмотивовані та заряджені на перемогу. Головна з причин – це захист своєї сім’ї, родини, домівки та відстоювання нашої свободи.

Людмила ПОЛІЩУК