Пальне за талонами, величезні черги за 10 л і заправки без цін «на показ». Така картина по всій Україні.

Ще на початку квітня Кременчуцький нафтопереробний завод знищений ворогом. А це був основний виробник пального в Україні. Ракетними ударами також знищено або пошкоджено 15 нафтобаз…

Ситуація із пальним має владнатися протягом кількох тижнів, доки ринок не перелаштується на поставки з ЄС. Так обіцяють урядовці.

В України є можливість забезпечити наявність на ринку достатнього обсягу бензину, потреба у якому на травень оцінюється у 120 тисяч тонн та дизелю — 300 тисяч тонн. Це планується робити завдяки збільшенню пропускної спроможності автопереходів та залізничного перевантаження.

16 травня Міністерство економіки оприлюднило нову  середню вартість бензину  на рівні 33,36 грн/літр, а дизпального – 35,31 грн/літр. Максимальна ж роздрібна націнка становить 6,5 грн на бензин та 7 грн на дизель.

Тож, максимальна ціна на звичайне (не преміальне) пальне на АЗС не має перевищувати:

39,86 грн за літр бензину;

42,31 грн за літр дизельного пального.

– Чого чекати вінничанам: коли з’явиться паливо на заправках?

Про це запитали у начальника Вінницької обласної військової адміністрації Сергія Борзова.

– Пальне є. Ним забезпечені медичні, рятувальні, правоохоронні служби та Збройні сили України.

Чому дефіцит? Не уряд винен, а путін. Немає Кременчуцького заводу, немає 6,3 тис км залізничних колій, немає 41 залізничного моста. А ще зруйновано 23 тисячі км автодоріг і 289 автомобільних мостів… Сума тільки задокументованих збитків – 90 мільярдів доларів. Морські порти теж заблоковані.

До початку повномасштабного вторгнення Україна отримувала 80% нафтопродуктів з білорусі та росії. Навіть якщо частина цих 80% йшла з Балтії, вона йшла через білорусь. Зрозуміло, щоб цю кількість компенсувати, потрібен час.

Питання не в доступності дизелю чи бензину, адже їх можна купити у Європі. Його треба фізично привезти з Польщі. На це не вистачає потягів. А також бензовозів, яких у рази менше, ніж потрібно для мінімального нормального забезпечення. Навіть за наявності палива та доступності його в Європі, воно до України важко їде.

Якщо торік імпорт здійснювався чотирма видами транспорту: автомобільним, залізничним, морським та трубопровідним (а це 9,6 млн тонн), тепер залишився автомобільний, який до війни забезпечував лише 3% поставок.

Уже збільшили об’єми автоперевезення пального у травні до березня у 15 разів, залізничні та річкові — в 5 разів. Та цього недостатньо. Триває робота над вузлами перевантаження на залізниці. Також будуються нестандартні логістичні маршрути через порти Чорного моря, Балтики та Адріатики.

Востаннє логістичні проблеми такого масштабу країна вирішувала у 1943-1944 роках.

– Що буде з цінами на бензин далі?

– Тут важко прогнозувати. Подальша вартість залежатиме  від світових цін на нафту. Наразі це орієнтовно  110 доларів за барель. Як пояснюють експерти, навіть якщо нафта здорожчає на 20%, це буде 10% здорожчання бензину та дизелю. Це буде до 50 грн за літр: не 60, не 70, не 80 грн.

Щодня моніторимо ціни на вінницьких заправках. В основному, продаж пального по талонах, паливних картах, через мобільні додатки (мережі ОККО, WOG, БРСМ+, інші). Минулого тижня у Вінниці на АЗС мережі Shell реалізовувалось просте дизельне пальне за готівку по 42,63 грн/л за 10 л на автомобіль та одночасно брендове дизпаливо по 53,99 грн/л, але це не суперечить чинному законодавству. А от в районах зафіксовані факти реалізації пального за цінами, що перевищують граничні ціни. При цьому, касових чеків на таких не надають або надають із зазначенням ціни, що відповідає граничній: на заправках в Джулинці і Війтівці Гайсинського району ціна реалізації бензину та дизельного пального – 75-76 грн/л., на заправці в Шаргороді бензин — 60,0 грн/л. Чув і про 90 гривень…

Якщо відверто, дефіцит пального – мабуть, перший суттєвий дискомфорт за час війни, який відчули вінничани.

У когось не вистачає бензину, а в когось немає ні води, ні хліба. А у вінницьких ресторанах стейки смажать…

Не про все сьогодні треба озвучувати публічно, але повірте, що буде створений додатковий стратегічний запас, який неможливо буде розбомбити і який забезпечить наявність пального на найближчі місяці.

Пальне для військових є. І для всіх екстрених служб. Без перебоїв в області працює уся критична інфраструктура. Це головне.