Сергій Борзов, як депутат Вінницької міської ради, запропонував перейменувати вулицю Блока на Героїв КОРДу. Пропозиція з’явилася після трагічної звістки про загибель дев’ятьох вінницьких поліцейських підрозділу особливого призначення “КОРД”.загибель дев’ятьох вінницьких поліцейських підрозділу особливого призначення “КОРД”.

На вулиці Блока знаходиться постійне місце дислокації спецпідрозділу.

– Як депутат звернувся до Вінницького міського голови Сергія Моргунова щоб включити це питання до проекту порядку денного чергової сесії Вінницької міської ради 8 скликання, — повідомив Сергій Борзов, голова Вінницької ОВА.

У Вінниці також зареєстрована петиція, щоб перейменувати вулицю Тімірязєва — на вулицю Бориса Джонсона. Петицію зареєстрували на сайті місцевих петицій 24 травня.

Тімірязєва входить до списку пропозицій на перейменування, який був сформований на засідані Ради з питань історії. Серед аргументів автор петиції Микита Кучер наводить думки та звернення представників міської громади і фахові рекомендації.

“Тімірязєв Клімєнт Аркадієвіч (1843-1920) – російський біолог. Жодним чином не пов’язаний з Вінницею, Поділлям та Україною. А крім того, за даними відкритих джерел був активним сторонником Жовтневої революції. Виходячи з цих причин перейменування є доцільним”, – йдеться в петиції.

Перейменувати вулицю на честь Бориса Джонсона пояснюють підтримкою, яку надав Україні британський політик та колишній журналіст. А також Британія, як країна, в цілому.

Каріна Маєвська