Армія для мене – не робота. Армія – це моє життя! — вважав морпіх з Іллінеччини Максим Ямковий, який до останнього подиху захищав Маріуполь.

В Іллінецькій громаді повідомили про загибель мужнього воїна, випускника Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, їхнього земляка Максима Ямкового.

Максим – учасник АТО. Далі було навчання на Курсах лідерства у Львівському виші. Через рік у званні молодшого лейтенанта Максим відбув для проходження служби у 36-ту окрему бригаду морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського на посаду командира танкового взводу. З вересня 2020 року у складі 2-ї танкової роти він неодноразово відряджався у район Маріуполя. 27 лютого, під час одного із запеклих боїв лейтенант Ямковий загинув, рятуючи життя членів свого екіпажу. За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Максим Ямковий нагороджений орденом Данила Галицького (посмертно).

Оратівська громада за три місяці повномасштабної війни втратила вже 10 земляків-захисників…

Голова громади Галина Лошак повідомила нові втрати – 27 травня загинув Ярослав Калінчук з Рожничної. Єдиний син у батьків… Не дожив до Перемоги, але наблизив її ціною молодого життя…

А 24 травня у Донецькій області загинув житель села Угарове — Ярослав Горбатюк. Найважче сестрі Світлані Сергіївні і мамі Валентині Федорівні. Рідний брат Ярослава Володимир теж захищає Україну. Серця рідних рвуться на шматки…

З 2014 р. громада втратила 11 героїв. А з 24 лютого — уже 10.

У Городківській громаді ще троє загиблих…

Геннадій Борщевський — житель Городківської громади — віддав своє життя за нас та за Україну! П’ятеро діток залишилися без батька… Вічна слава Герою…

Страшна війна забрала життя й Віталія Харуки. Лейтенант Харука був командиром механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону. 19 травня в результаті артилерійського обстрілу, під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Берестове Донецької області, російський окупант обі­ рвав життя Віталія…

25 травня стало відомо про загибель Володимира Дазіди — жителя села Вільшанка. Солдат Дазіда був гранатометником механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону.

Загинув бойовий медик Олександр Кожушко

25 травня жителі Стрижавської громади зустріли «живим коридором» та провели в останню путь Олександра Кожушка, який загинув 19 травня в районі Сєверодонецька Луганської області. Від початку війни він став до лав Вінницької територіальної оборони, а 9-го березня пішов до українського війська. Був старшим бойовим медиком 3-ої протитанкової батареї 115-ї бригади військової частини А4053. Рятував побратимів, ризикуючи собою. Вдома залишились мама, дружина і син.

У Тульчині поховали переселенця з Херсонщини

Громада провела в останню путь старшого сержанта, розвідника Сергія Рудика, який загинув 23 травня під час ведення бойових дій в районі міста Лиман Донецької області. Він боровся за Україну, за мир, за наше вільне життя! Народився захисник 25 березня 1993 року на Херсонщині. У Тульчині племінника чекала тітка Світлана Володимирівна Назарук. Родина із категорії внутрішньо переміщених осіб.

Брацлавщину огорнула печаль…

26 травня на полі бою, біля населеного пункту Донецьке Донецької області, вірний військовій присязі, загинув молодший сержант Андрій Полкозак — житель с. Монастирське Брацлавської громади. Він був водієм-радіотелефоністом 2 стрілецької роти.

Колишній прокурор зі зброєю в руках боронив Україну…

21 квітня під час ворожого обстрілу російських окупантів у селі Новобахмутівка Донецької області загинув військовий Андрій Кобилянський. 46-річ­ ний воїн родом зі Жмеринки. Більше місяця рідні не отримували від нього жодних звісток, щодня сподівались на дзвінок, але підступний ворог забрав життя жмеринчанина… Андрій мав звання полковника, але на війну пішов простим солдатом ЗСУ. 27 років чоловік пропрацював у прокуратурі різних рівнів Жмеринки, Крижополя та Вінниці, а останні 2 роки за вислугою років знаходився на заслуженому відпочинку. Без батька залишилися двоє синів та дружина.

Поліцейського Дмитра Фльора поховали у Калинівці

Війна обірвала життя жителя Калинівського району Дмитра Фльора. Захиснику було 54 роки. 25 лютого Дмитра мобілізували до Збройних сил України, де служив до останнього свого подиху. Дмитро Фльора — уродженець Іллінецького району. Навчався у Він­ ницькому національному аграрному університеті. Працював у поліції, очолював відділ по боротьбі з економічною злочинністю. У Дмитра залишилися дружина та донька.

У бою був смертельно поранений Євген Давидов

Турбівський селищний голова Ігор Соць повідомив, що Євген родом із села Вахнівка. У Героя залишилися батьки, дружина та донька.

– У лютому цього року він відзначив свій останній ювілей… 35 років. Батьки більше не пригорнуть сина, дружина не обійме чоловіка, а донька не побачить більше тата…

Загинув залізничник з Козятина 33-річний Віталій Михайловський

– Віталій працював слюсарем з ремонту рухомого складу 4 розряду дільниці з ремонту вагонів ремонтного вагонного депо Козятин регіональної філії «Південно-Західна залізниця». У вересні 2021-го був мобілізований до лав ЗСУ. Трагічно загинув від осколкових поранень 2 травня  на околиці села Шевченко Волноваського району Донецької області. Йому було 33 роки. Без батька залишилась донька, 2015 року народження, — повідомили в «Укрзалізниці».

Сумна звістка прилетіла до Чернівецької громади

На Донеччині у боях з російськими загарбниками віддав своє життя за Україну Роман Кравець. Невимовний біль, туга і печаль огорнули село. Без батька залишились донечки, без чоловіка — молода дружина, без сина — батьки.

Сергій Кисельов поліг смертю хоробрих на Донеччині

20 травня, внаслідок танкового обстрілу у Донецькій області, загинув військовий Сергій Кисельов з Калинівки. У Героя залишилися літня мама та донька.

– Сергій закінчив місцеву школу, профтехучилище №21. Останнім часом працював будівельником. До лав Збройних сил України Сергія Кисельова призвали 28 квітня. Загинув Герой у Донецькій області біля населеного пункту Новоселівка Друга, – повідомили у Калинівській міській раді.

 Гайсинщина попрощалася із Андрієм Сиротюком

25 травня у храмі св. вмч. Пантелеймона у Гайсині сотні людей молилися за упокій свого земляка Андрія Сиротюка, який загинув, захищаючи нашу державу.

А в останній день весни тут прощалися із Анатолієм Голіком з Ладижина. Він загинув 27 травня…