– Нас було 29, а представники підприємства-забудовника привели своїх 36 “тітушок”, які брали участь в голосуванні, – обурюються жителі вулиці

Квітучої у Вінниці. Бо саме на їхніх городах планують звести котеджне містечко.

Про “дерибан” 3 га землі під колишнім табором “Колос” повідомила голова “Автомайдану Вінниччини” Таїса Гайда:

– Знаєте, чому для атовців немає землі? Бо поки вони воюють, ті хто у владі дерибанять землю гектарами! Щоб вкрасти у громади 3 га землі у Вінниці, потрібно бути у владі при регіоналах, забрати безкоштовно дитячий табір, потім майном табору увійти в приватну будівельну фірму, дочекатись поки почнеться війна і всі будуть зайняті і взяти безоплатно 3 га землі табору. Скільки у Вінниці сотка? 2 000 у.о. Ось і рахуйте, скільки коштують 3 га цієї землі, – обурюється громадська активістка.

– Ця схема “обкатана” і безкарно виконана на дитячому санаторії ім. Коцюбинського, на “архиповському озері”! Ми це не забудемо! – додає вінничанин Олександр Поліщук.

У понеділок, 6 червня, у Вінниці відбулися громадські слухання з обговорення містобудівної документації – “детального плану території, обмеженої вулицею Квітучою та річкою Південний Буг”.

Своїми враженнями про перебіг цих слухань поділилися мешканці Квітучої.

-Перш за все, ми просили залишити табір, але до нас не дослухалися. Запитували, чому роздали ділянки вздовж прибережної зони та “червоних ліній”? Чи залишать для людей вільний вихід до річки? Чому розширювати дорогу планують по наших городах? Яким чином має бути облаштована велодоріжка, якщо визначена для неї ділянка — це обрив? На деякі питання отримали відповіді. Зокрема, нас запевнили, що дорога по людських городах проходити не буде. І що залишиться вільний доступ до Бугу, але як показує практика, усі подібні комплекси закритого типу… Ми були проти будівництва 76 котеджів на території “Колоса”. Але вирішували не місцеві, а найманці, швидше за все, працівники підприємства забудовника, які не лише прийшли на слухання для “масовки”, але й активно голосували. З Квітучої було лише 29 представники, а цих “тітушок” – 36! Ось так у нас вирішується доля землі… Але ми будемо оскаржувати рішення цих громадських слухань і на це у нас є законні підстави. Бо, згідно з законом про регулювання містобудівної документації, усі документи на будівництво — детальний план, додатки мають бути опубліковані на сайті, а цієї інформації не було оприлюднено. Це підстава, щоб слухання визнати не дійсними, – повідомили активісти з Квітучої.

Як відомо, керівником Вінницького спортивного товариства “Колос” є Сергій Татусяк — колишній голова Вінницької обласної ради та перший заступник голови обласної організації Партії регіонів.

А за інформацією opendatabot, “Вінницька територіальна організація всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства “Колос” – була зареєстрована засновником однієї з фірм К. Гігінеїшвілі.

Рік тому видалена. І саме його підприємство сьогодні планує забудувати території табору “Колос”…

Каріна МАЄВСЬКА