На фото: Головний лікар Павло Ткачук.

– Тут всі — від головного лікаря, юриста, заввідділенням — фанати МП або навіть їхні родичі. Не комунальна установа, а оплот московського патріархату! Заходиш у приймальню, а там запах свічок і ладану… Майже іконостас в кабінеті. Думали, головний лікар — вірянин Православної Церкви України, але ні — московського патріархату. Потім з’ясували, що тут і завідувачка одного з відділень — невістка священника МП, і навіть юрист — диякон церкви московського патріархату… А на території лікарні московська церква, в яку військових чомусь не допускають. У нас тепер сумніви — як довіряти своє життя і здоров’я тим, хто поклоняється Гундяєву, хто поширює путінську пропаганду, хто не відспівує захисників України? Де очі і вуха ворога… Сьогодні ти звертаєшся сюди за медичною допомогою, а завтра вся інформація про тебе в окупантів? — обурюються військовослужбовці, які нещодавно відвідали Немирівську лікарню.

Головний лікар Павло Ткачук ось як прокоментував звернення військових:

– До усіх військовослужбовців у лікарні ставляться з величезною повагою. При потребі надаються усі види медичних послуг на високому рівні. Тут не може бути жодних інших варіантів — все по закону і по-людськи!

Питання віри сьогодні підіймають ті, хто хоче роз’єднання. Бо мішок легше двом нести, а не одному. Нам потрібно об’єднуватися під час війни, а не сіяти розбрат на релігійному грунті. Тим паче, вільне віросповідання прописане в Конституції і ніхто на вибір людини не може впливати. Тому я не втручаюся у віросповідання своїх підлеглих — ні завідувачки відділення, ні юриста, ні когось іншого. Й за собою залишаю право віросповідання.

Біля лікарні розташований храм Української Православної Церкви. Про перехід до ПЦУ мова не йде, швидше синагога… Жартую… Це не територія нашого закладу. Отець Василій, який там служить, дуже проукраїнський! Храм майже завжди відкритий, туди навіть п’яничкам ніхто не забороняє заходити.

Вислухала
Людмила ПОЛІЩУК