Олексій Щербак поліг у бою на Харківщині

Під час бойових дій на Харківщині загинув військовослужбовець з Близнюківської громади на Вінниччині.

– 7 червня біля села Довгеньке Ізюмського району загинув старший солдат Олексій Щербак. Олексій народився 16 лютого 1988 р. у селі Криштопівка. Навчався у місцевій школі, потім вступив до Слов’янського залізничного технікуму, який закінчив з відзнакою. 23 березня був мобілізований, — повідомили у громаді.

Під Миколаєвом загинув Олександр Копайгородський

19 червня поблизу населеного пункту Прибузьке, що на Миколаївщині, загинув сержант родом з Вінниччини – Олександр Копайгородський.

– Олександр із села Удич, молодший сержант Копайгородський ще в 2014 році став на захист України – брав участь в АТО. 26 лютого цього року призваний на військову службу по мобілізації до лав ЗСУ. 19 червня, під час виконання бойового завдання, загинув в бою з ворогом на Миколаївщині, — повідомили у Теплицькій селищній раді.

Підполковник з Калинівки Ігор Селідбовський віддав життя за Україну

У Харкові 27 червня загинув захисник України, уродженець Вінниччини, підполковник Ігор Селідбовський.

– З початку повномасштабної війни нацгвардієць служив у Харкові. До цього — тривалий час у військовій частині Національної гвардії у Калинівці. Висловлюємо щирі співчуття лікарям Калинівської центральної районної лікарні Людмилі Іва­ нівні Ди­ мінській та Альдмилу Олександровичу Рєпкіну, всім рідним з приводу важкої втрати – загибелі зятя, сина, чоловіка та батька. Вічна та світла пам’ять Герою! — сумують в громаді.

Гонорівка прощалася з Володимиром Чоповським

На Донеччині в районі міста Авдіївка під час ведення бойових дій 21 червня загинув 44-річний Володимир Чоповський. Захисник родом з Гонорівки Студенянської громади Вінницької області.

Солдат Володимир Чоповський був водієм заправника автомобільного відділення взводу матеріально-технічного забезпечення.

Липовецька громада прощалася із Дмитром Громлюком

Сумна звістка облетіла Очитківський старостинський округ — загинув славний воїн цього краю Дмитро Громлюк. Від ворожого мінометного обстрілу у селі Времівка, що на Донеччині, обірвалося молоде життя… В ході виконання бойового завдання Дмитро Громлюк був вірний присязі, неодноразово виявляв стійкість і мужність у бою за нашу Батьківщину. 13 червня йому виповнилось 30 років…

– Не встиг одружитися, посадити сад, збудувати дім…. Прекрасна людина, турботливий син, онук, вдячний учень, надійний друг і вірний син України залишиться в нашій пам’яті назавжди молодим, — сумують в громаді.

Життя снайпера Олександра Панченка обірвалося в бою на Луганщині

53-річний Олександр Віталійович віддав своє життя за вільне майбутнє, мирне українське небо, соборну та незалежну Батьківщину. Він був призваний Дарницьким територіальним центром комплектування та соціальної підтримки (Київ). 18 червня внаслідок обстрілу в районі Золотого Луганської області життя стрільця-снайпера 1 механізованого батальйону обірвав російський агресор. Поховали героя-захисника на малій батьківщині у Тульчині.

На фронті загинув Пірло з Вінниччини

Трагічну звістку повідомили футболісти з Бершадщини:

— Сьогодні після важкого поранення під Авдіївкою та майже тижня коми в шпиталі міста Дніпро відійшов у вічність захисник України, гравець з Великої Киріївки — Ігор Гончарук — наш Пірло… Вічна пам’ять!

Ямпільщина прощається з оборонцем Маріуполя

Чорне крило війни сягнуло і нашої сільської громади: загинув один із оборонців Маріуполя — качківчанин Пантелеймон Собко. Наш Лімка — для батьків золота дитина, чудовий брат, коханий чоловік та татусь — просто гарна світла людина, і неможливо оцінити біль втрати жодними словами. Ця клята війна забирає найкращих, наш цвіт нації, ніколи не пробачимо! — у невимовному горі Качківська громада.

Людмила Поліщук