Як лікуються постраждалі, повідомили у профільному департаменті:

–  Я прийшла на діагностику в “Нейромед”. Момент удару не пам’ятаю. Уже пам’ятаю, як вибігла з клініки і бігла по тому склу, гарячому бетону, боялася щоб мене не засипало. Ноги найбільше у мене постраждали. Розслабилися і вже не ховалися під час повітряної тривоги, – згадує пережите пекло у “Ювілейному” Ірина.

У жінки 10-15 відсотків опіків тіла. В інших вчорашніх пацієнтів більший відсоток ураження…

Але медичний директор клінічної лікарні ім. Пирогова Василь Стойко запевняє, що заклад має усе необхідне для надання медичної допомоги потерпілим.

Біля кожного хворого є медичний персонал, а також рідні. 

– Усім пацієнтам, які до нас поступили ми надаємо необхідну допомогу. Є  20-річна дівчинка в край важкому стані, вона має 98% опіків тіла. Підключена до апарату ШВЛ. Є і наш колега з «Нейромеда». Він розуміє усю важкість ситуації, але тримається. Сьогодні двоє пацієнтів прооперовані. Інших оперуватимемо завтра, – розповів лікар-ординатор Михайло  Присяжнюк.

Заступниця директорки департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Тетяна Бондаренко повідомила, що до лікарень області госпіталізовано 80 пацієнтів.

– Виписано вже близько 10. Маємо 15 важких, 4 в критичному стані. Три дитини залишаються на стаціонарному лікуванні.  Загинуло 23 людини, з яких троє – це діти. Мама загиблої дівчинки Ірина, про яку вчора писали, жива. Вона стабільна, самостійно дихає. Лікарі роблять все необхідне для її одужання, –  розповіла Тетяна Бондаренко.

Бабуся Лізи повідомила, що поки не каже донці про смерть Лізи. “Бо тоді поховаю обох”… – плаче бабуся.