Дуже багато вилучених контрабандних товарів зараз успішно допомагають воїнам ЗСУ тримати оборону на лінії фронту з російською окупаційною армією. Але здивування українців викликав той факт, що контрафактні айпади та айфони митники спалюють. Адже ці сучасні гаджети дуже потрібні зараз у війську.

Однак, Державна митна служба пояснила, що спалення контрафактної техніки є вимогою правовласника і єдиний законний шлях.

Днями митна служба опублікувала відео спалення контрафактної техніки Apple, що викликало обурення у частини читачів. У повідомленні йшлося про спалення 2,5 тисячі одиниць контрафакту. Громадяни апелювали до того, що цю техніку можна було передати на потреби ЗСУ чи людям, що постраждали від війни.

Тому Держмитниця була змушена пояснити свої дії щодо спаленої техніки: “Митниця жодним чином не може вплинути на це рішення. Позиція компанії Apple — знищити. В такому випадку функція митниці — контроль за дотриманням законодавства у сфері захисту прав інтелектуальної власності, які належать правовласнику торгової марки”.

В установі також додали, що у законному порядку передають конфісковане майно на потреби армії. Мова йде про автомобілі чи запчастини до них, будівельні матеріали, електронні вироби, одяг чи навіть продукти.

Однак, фірма – засновник бренду з логотипом у вигляді дуже близького нам по суті надкушеного яблука – невблаганна. Певно, вирішила сама все понадкушувати, аби не віддати на благодійність.

Василь Головко