Пані Надія малює “з пелюшок”. Відколи себе пам’ятає – тягнулася до пензля та фарб. Дяько був художником і своїм прикладом заохочував маленьку племінницю.

Майстриня поволі освоїла всі доступні техніки декоративно-прикладного мистецтва. Але обрала технічну освіту. Закінчила Вінницький політех. Однак, творча жилка взяла верх, і найбільше задоволення Надія Андрушкова знаходила та знаходить у малюванні, витинанках, батику, ниткографії..

Власне, легше перерахувати чого не вміють руки майстрині. І все, за що береться, радує око своєю  оригінальністю та досконалістю. Поціновувачі з Англії, Ізраїлю, Австралії, Бразилії та США залюбки везуть з собою на згадку про Україну веселкові роботи вінничанки.

Майстриня раніше не раз брала участь у благодійних заходах митців, виставляла свої роботи на огляд. Нині вже має поважних 73 роки. Тому, як сама зізнається, не встигає за молодшими колегами. Здебільшого творить для себе. Тому її квартира поступово перетворилася на справжню галерею.

Тут вже немає жодного куточка, де би не красувалася картина, розмальований посуд, батик, витинанка чи оригінальні декори з солоного тіста. А ще Надія Андрушкова готова передати своє вміння усім, хто має художній смак і готовий вчитися.

Після 24 лютого майстриня увесь свій час присвячує допомозі воїнам ЗСУ. Шиє для бійців шкарпетки з бавовняних беушних футболок. Вони – недорогі, тому можуть використовуватись один раз. Щоб не гратися з пранням і берегти ноги захисникам.

Якщо ви маєте непотрібні вам вироби з натурального трикотажу, повідомте свої координати у коментарях. Ми передамо їх майстрині. Адже крапля камінь точить. І кожне наше найменше зусилля наближає нашу спільну велику перемогу над окупантом.

Анатолій Петраченко