Практично всі завербовані в пітерській ВК-6 “Обухово” загинули, розповіло “Важным историям” джерело з числа родичів ув’язнених цієї колонії.

Інформацію щодо загибелі завербованих обговорюють і ув’язнені колонії. За їхніми даними, живими залишилося двоє, обидва в лікарні: один у комі, другий залишився без ніг.

Із попередніх розмов із родичами в’язнів “Обуховки” “Важным историям” відомо, що ПВК “Вагнера” могла забрати звідти близько 200 осіб. У “Панківці”, за даними видання, йшлося про десятки людей.

Представники ФСВП спростовують будь-які факти візитів представників “Вагнера” та вербування ув’язнених.
Проте участь ув’язнених у війні нещодавно підтвердила російська пропаганда. На “Росії 1” показали фрагмент випуску “Бесогон ТБ”, у якому Микита Міхалков розповів про “героїчно” загиблого 14 липня ув’язненого ВК-7 “Яблунівка” (Санкт-Петербург) Костянтина Тулінова. За розповідями Міхалкова, Тулінова помилували посмертно, прирівняли до учасника бойових дій та виплатили родичам обіцяні гроші.

Не інакше як закликав родичів зеків агітувати їх їхати «героїчно» гинути в Україну, щоб заробити гроші за вбитих.

Бо так лише «мотают срок»…

Як повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, російська армія використовує ув’язнених чи жителів ОРДЛО як “гарматне м’ясо” для виявлення вогневих позицій Збройних Сил України.

Андрій Власенко