Бо те, що втнули наші дипломати у Відні із 2,7 проміле алкоголю,  протаранивши авто німців в центрі, – дно!

Це ж яке «обліко моралє» треба мати, щоб у час, коли їхні ровесники кладуть голови на  передовій за незалежну Україну, набратись, та ще й військовому аташе, «до чортиків» і сісти за кермо? В центрі європейської столиці! А потім втікати з місця ДТП на авто із дипломатичними номерами!

Ну в які рамки це можна вписати? Це ж, блін, який удар по репутації нашій у світі! Недруги  в рф вже рвуть цю новину!

Завжди ложка дьогтю псує бочку меду! Просто боляче за неймовірні старання нашого дипкорпусу: Кулеби, Маркарової, Мельника, Зеркаль, інших… люди цілодобово працюють, а тут такий зашквар!

А тому, що серед наших дипломатів досі існує «мажорщина»… всі знають, чиї діти вступали на факультети міжнародних відносин і їхали послами, особливо до Європи…

Як і «такси» в 25000 у.о.

На жаль, за 30 років наша дипслужба має не один ляп щодо відстоювання інтересів Украіни і власної поведінки.

Знаєте, де був наш головний дипломат під час підписання,  може, найголовнішого документу щодо долі України – Будапештського меморандуму?

Ну, це того недодокумента, за яким Україна віддавала свій третій у світі ядерний щит!

Він у готелі в Будапешті напився так, що заснув у ванній! І затопив три поверхи фешенебельного готелю!

Тому бідкався більше не про долю України і те, під які гарантії віддаємо всю ядерну зброю, а як компенсувати  завдані ним значні збитки! Покрили за рахунок держави…

А як наші дипломати тоді «попрацювали» – бачимо результати «гарантій зараз»!

Ось такі безпринципні мажори в дипломатії – це як зрадники в ЗСУ…

Нагадую, що за даними австрійського видання Kronen Zeitung, у центрі Відня українські високопоставлені дипломати в’їхали в машину німецьких туристів, які зупинилися на червоний сигнал світлофора. Мало того, водій-винуватець перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

До речі, ви розумієте, що таке 2,7 проміле?

– Це повний неадекват! – кажуть лікарі.

Подивіться, скільки мітингуючих у Відні в підтримку України проти агресії Росії.  І як вчинком дипломатів вдарить по нашій репутації? Думав про це той п’яний дипломат і колеги, що сідали з ним у машину з дипномерами України?

Тетяна Редько