З голеною головою та без вусів. Гіркіна затримали в Криму, коли він їхав на війну в Україну, – повідомляють ЗМІ

Колишнього так званого «міністра оборони ДНР», терориста, Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) затримали в окупованому Криму. Він із підробленими документами їхав на війну в Україні.

Про це пишуть Новини Донбасу з посиланням на російські Telegram-канали і так званого «соратника Гіркіна» Олександра Жучковського.

За словами Жучковського, Стрєлков «справді намагався потрапити на фронт, але був затриманий у Криму».

“Рятівник РФ” рвався воювати і “командувати мінімум армією”, повідомив у соцмережі екс-командир горлівських бойовиків Ігор Безлер (прізвисько “Бєс”).

У мережі також з’явилася інформація, що Гіркін потрапив на півострів за підробленим паспортом, в якому було вказано ім’я Сергій Рунов. Пізніше з’явилася інформація, що Гіркіну таки вдалося прорватися крізь кордони.

Подробиці затримання “Стрєлка” вже повідомив радник глави Офісу президента Олексій Арестович в ефір “Фейгин LIVE”:

“За деякими даними, його відпустили і пропустили воювати в Херсонську область. Так що ми маємо шанс побачити цю “героїчну” людину, яка йде в атаку, де-небудь під Снігурівкою”, – заявив співрозмовник.

Арестович додав, що “він пройшов в Херсонську область, не в Запорізьку”.

Нагадаємо, Ігор Гіркін не раз критикував дії військово-політичного керівництва РФ під час широкомасштабної війни з Україною, яку Кремль почав рано вранці 24 лютого поточного року.

Зокрема, в серпні він стверджував, що зараз провал російської військової стратегії в Україні – “на обличчя”, і запропонував перефарбувати Кремль у “жовто-блакитний” колір.

Андрій Власенко