Можливо, таким чином кремль знову хоче обдурити світ, що іх там нєт на час можливого візиту на ЗАЕС комісії МАГАТЕ? Інші причини таких дій окупантів наразі невідомі.

Як уже повідомлялось, голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко заявив, що в районі Енергодара, де розташована Запорізька АЕС, помітили рух техніки окупантів.

Тим часом, українська розвідка повідомляла, що отримала підтвердження інформації щодо підготовки окупантами провокації на території тимчасово захопленої ЗАЕС.

«Ситуація близька до Фукусіми». Дії російських окупантів можуть призвести до ядерної катастрофи на Запорізькій АЕС ,— повідомив інженер станції

За їхніми даними, окупанти наказали персоналу станції залишатися вдома, а представники Росатому залишили українську АЕС.

Як відомо, російські війська облаштували вогневі позиції на ЗАЕС та обстрілюють звідти українські міста. В Енергоатомі повідомляли, що військові РФ розмістили в машинному залі першого енергоблоку Запорізької АЕС щонайменше 14 одиниць важкої військової техніки з боєкомплектом, зброєю та вибухівкою.

Кремль використовує Запорізьку АЕС для прикриття своєї військової техніки, оскільки ЗСУ не можуть відкрити вогонь у відповідь в районі електростанції, а також для тиску на Україну та світ, погрожуючи ядерною катастрофою.