Жахлива трагедія сталась у ніч на понеділок поблизу Чечельника. 22-річний водій «БМВ» з’їхав з дороги в кювет, де зіткнувся з деревом. Крім нього, в салоні перебувало ще п’ятеро пасажирів-однолітків, двоє з яких від отриманих травм загинули на місці пригоди, ще троє потрапили на лікарняні ліжка. Вже тепер відомо, що кермувальник того вечора вживав спиртне, бо рівень алкоголю у його крові перевищував норму аж у 8 разів!

– Відомо, що того вечора молоді люди відпочивали у райцентрі. Вже й викликали таксі, аби їхати по домівках. Проте в останню мить один з друзів, котрий родом із Вербки, запропонував підвезти безкоштовно, — розповідають знайомі потерпілих. — Вже на виїзді із Чечельника водій їхав на великій швидкості та не впорався з керуванням. Машину вивернуло аж на інший бік. На місці загинув 18-річний син атовця із Бондурівки Петра Мордача. Обірвалось і життя його 19-річного товариша, з яким разом жили на квартирі у Вінниці. Донька демобілізованого Саші Бондаренка потрапила у реанімацію. Ми молимось за її одужання.

Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження. Водій іномарки затриманий.

Через спиртне, скоріш за все, сталась ще одна аварія поблизу Луки-Мелешківської. Відомо, що 31-річний житель Вінницького району, який був за кермом машини «Rover», під час зустрічного роз’їзду з молоковозом «ISUZU» не дотримався безпечної відстані та допустив зіткнення. Внаслідок ДТП тілесні ушкодження отримав 56-річний водій вантажівки, водій позашляховика та його 25-річний пасажир. У соцмережах та групах свідки вказували на те, що водій та пасажир були нетверезі. Проте у поліції пояснюють, що відібрали у чоловіків зразки крові, які й підтвердять або ж спростують цю інформацію.

Можливо, потрібно до водіїв застосовувати більш жорсткі методи покарання за їзду напідпитку?

Валентина Лісова