Зрозуміло, що серед тих, хто зараз жене у спину ворога, багато вінничан у складі різних бригад та підрозділів. Передаємо нашим землякам вітання від усієї Вінниччини. Ми кожен «свіжий» випуск «33-го каналу» через волонтерів пересилаємо на фронт, аби наші захисники відчували підтримку, розуміли, як ми ними пишаємося!

Сьогодні наш привіт рідній 59-ій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка. Як відомо, тут чи найбільше військових з Гайсина, Ладижина, Оратова, Немирова, Калинівки, Хмільника, Липовця та інших міст і сіл Вінниччини.

Наші журналісти зв’язалися із хлопцями, які з 2014 року воюють і зараз у складі бригади б’ють окупантів на Херсонському напрямку. І вони щасливі!

– Я стільки місяців в окопах чекав цієї миті! Для мене це час «Х», момент розплати! Ми будемо гнати їх, як недобитих собак, і ніхто та ніщо нас не зупинить! Метр за метром буде звільнена свята українська земля! І не лише херсонські кавуни повернуться, а й шахти, заводи, усі українські надра! Так, нелегко… Маємо втрати, але ви б бачили очі моїх побратимів після напруженого, але дуже вдалого бою — там вся Україна! — каже Михайло, боєць з Іллінеччини.

Під час наступальних операцій наші бійці не лише безжально нищать ворога, але й здобувають трофейну техніку. Раніше ми повідомляли, як фахівці радіоелектронної боротьби 59-ї бригади «посадили» російський безпілотник «Орлан-10». Вартість такої «пташечки» – близько $100 000. Окупаційні війсь¬ка постійно застосовують такі безпілотні літальні апарати для роз¬відки та коригування вогню артилерії по українських позиціях. Робота нашими спеціалістами проведена ювелірна – безпілотник залишився цілий та неушкоджений. А після нашої Перемоги ця мила «пташка» точно займе почесне місце у музеї поряд з іншими нашими трофейними експонатами.

А днями, під час наступу на Херсон, боєць 59-ї бригади з Вінниччини назавжди «приземлив» російський вертоліт.

– Це мій перший збитий ворожий вертоліт. У сам момент пуску нічого не думав, хотів тільки влучити, адже ворог вже заходив для завдавання удару. Звісно, залишу трубу від «Стінгера» собі на пам’ять, — ділиться враженнями військовослужбовець Бродяга.

І хоча окупанти гатять з усього наявного озброєння, наші захисники успішно продовжують нищити росіян та метр за метром просуватись уперед.

– Так, вони добре окопались, але в них немає нашого духу, мотивації. Ми вибили їх, зайняли їхні позиції, чим покращили наше стратегічне становище. А далі — тільки вперед. До Херсона, до Криму, а потім назавжди вибити агресора з нашої землі, — розповів військовий з позивним Гром.

Людмила ПОЛІЩУК