– Ресторатори Вінниці — потужний тил під час війни, – заявив Сергій Кудлаєнко і подякував усім, хто годує тероборону, переселенців, фронт.

Понад 70 представників харчової промисловості, кафе, ресторанів, їдалень зібралися, щоб підсумувати свою роботу за понад 7 місяців повномасштабної війни та акумулювати сили та засоби для подальшої допомоги на передовій.

– Я довго думав, чи потрібно проводити таку зустріч. Бо одні будуть звинувачувати, що це недоречно під час війни. Інші приплетуть політику. Але я впевнений, що ми з 24 лютого усе робили правильно. Завдяки фонду «МХП-Громада» передавав продукти харчування, а ресторатори годували наших захисників, бійців територіальної оборони та переселенців — всього більше 300 тисяч людей на Вінниччині. І продовжуємо це робити й далі! Сьогодні хочу подякувати вам, що довели: ми — сильні, щедрі, гостинні! — подякував рестораторам координатор ГО «Ми — вінничани» у м. Він­ниці Сергій Кудлаєнко.

Разом із топ-менеджером компанії МХП Юрієм Мельником вручили присутнім рестораторам подяки та запрошення у найбільший в Європі «Кулінарний центр МХП», що в Києві.

Від імені американської делегації, яка прибула в Україну з питань гуманітарної допомоги, слова подяки всім присутнім висловив Шандор Кьолеш — президент фундації «Карпати», член Берлінської академії Роберт Боша. Він відзначив незламність українського народу і запевнив про підтримку він­ницьких партнерів.

Подяку за допомогу фронту вінницьким рестораторам передала й волонтерка Наталя Жданова. Вона возить допомогу у найбільш «гарячі точки» на фронті. Разом з Інною Кривешко — керівником ГО «Вінницька асоціація гостинності «ХлібСіль» возили на передову навіть суші — на 80 осіб особового складу!

Якщо більшість рестораторів активно продовжують допомагати фронту, то у Вінницькому національному медуніверситеті й далі піклуються про переселенців. Їм тут не лише надали прихисток, найнеобхідніші речі, але й з першого дня годують. Про це розповіла директор університетської їдальні Анна Артамонова.

– Вимушені переселенці продовжують жити безкоштовно у наших гуртожитках. Допомагаємо їм з гуманітарними потребами, годуємо. Не втомлююся допомагати далі. Велика подяка усім, хто працює задля перемоги і допомагає нашим захисникам цю перемогу якнайшвидше здобути! — відзначила зі сцени Анна Петрівна.

На цій зустрічі Сергій Кудлаєнко ініціював долучитися всіх небайдужих до збору коштів на потреби бойового медика, керівника медичної служби 4-ї танкової бригади, а у цивільному житті відомого ресторатора Валерія Сіверчука. У відеозверненні Валерій розповів, що його танкова бригада, зібрана із добровольців та резервістів, гідно воює на передовій. Відзначилися у Харківсько-Ізюмській операції. І зараз готуються далі гнати ворога з нашої території. А для цього бійцям вкрай потрібен дизельний генератор, стралінг для медичної служби та зимова гума на колеса евакуаційного транспорту.

Збір розпочато, усі бажаючі можуть долучитися.

Людмила ПОЛІЩУК