Ось що повідомив голова Вінницької ОВА Сергій Борзов:

– Здійснена атака на Ладижинську ТЕС двома дронами-камікадзе «Shahed-136». Усі служби оперативно були задіяні на місці атаки.

Енергетичні цілі на Вінниччині потрапили під обстріл ворога. Під час ракетної атаки ворог уразив два об’єкти критичної інфраструктури — в Ладижині та у Вінницькому районі. Поранення отримали 3 особи. На місці працюють рятувальники.

На самій ТЕС повідомили, що внаслідок атаки дронами-камікадзе Ладижинської ТЕС пошкоджено енергетичне обладнання станції.

Дрони-«шахіди» пошкодили Ладижинську ТЕС

Під час роботи рятувальників Ладижинську ТЕС повторно бомбили. Є постраждалі. За попередньою інформацією – 6 осіб. Їм була надана медична допомога, вони доправлені до лікарні. Серед поранених працівників підприємства немає.

За повідомленнями речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, оскаженілий диктатор дав команду атакувати мирні міста України з усіх напрямків ракетами різних типів, зокрема з акваторії Чорного моря та з Каспійського регіону. Застосовуються високоточні крилаті ракети наземного, морського та повітряного базування. Х-101, Х-555 окупанти запускають з району Каспію із одинадцяти літаків-ракетоносців стратегічної бомбардувальної авіації Ту-95 та Ту-160. Крилаті ракети «Калібр» – із кораблів у Чорному морі. ОТРК «Іскандер» наземного базування – з різних напрямків. Також ворог застосовує ракети зенітних ракетних комплексів  С-300 та РЗСВ «Торнадо-С».

За 5 годин повітряного терору лише у понеділок ворог ворог застосував по Україні більше 80 ракет, більшу частину з яких збито протиповітряною обороною Повітряних сил у взаємодії з підрозділами ППО Сухопутних військ. За підрахунками, вартість випущених на Україну ракет сягає до 700 млн дол.

Верховна Рада України вимагає від світової спільноти визнати росію країною-терористом і створити міжнародний трибунал стосовно воєнних злочинів в Україні

Але на цьому путін не зупинився. Наступного дня ворог продовжив атакувати Україну високоточною зброєю. З Каспійського моря працювала стратегічна авіація окупантів — ракетоносці Ту-95 та Ту-160. В українському небі літали ракети типу Х-101/Х-555.

До бойової роботи по крилатих ракетах задіяно авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи Повітряних сил ЗСУ.

Вінниччина, як і вся Україна, зазнала ударів по критичній інфраструктурі. Бо ли­ше за понеділок, 10 жовтня, внаслідок ракетних обстрілів залишилися знеструмленими понад півтори тисячі населених пунктів у Київській, Львівській, Сумській, Тернопільській та Хмельницькій областях. Повідомлялося про перебої з електроенергією й після атаки на Ладижинську ТЕС. Але вінничани не впали у відчай і паніку, а почали економити електроенергію. На вулицях Вінниці підтримали ощадний режим вуличного освітлення, зменшилася частота руху електротранспорту.

Наслідки ракетних ударів рашистів

Лише за понеділок відомо про пошкодження близько 70 об’єктів, з яких 29 — об’єкти критичної ін­фраст­руктури, 4 багатоповерхових та 35 приватних житлових будинків, а також столична школа.

У віторок, 11 жовтня, значних руйнувань зазнали Запоріжжя, куди випустили не менше 12 ракет, у Львові, Дніпропетровській області. Атаки продовжуються… Оскільки путін полюбляє особливі свята і дати, то можна очікувати «сюрпризів» від рашистів і 14 жовтня — у День українського козацтва та захисників України.

Тому вінничан закликають у ці дні не нехтувати сигналами повітряної тривоги. Подбати про альтернативні джерела енергії, воду та запаси їжі.

11 жовтня Повітряні сили ЗСУ знищили 20 крилатих ракет та 13 дронів-камікадзе. Загалом рашисти цього дня здійснили 28 пусків ракет

Вінничани навіть запустили у соцмережах опитування: хто і як опановує себе під час наймасивнішої повітряної атаки. Люди пишуть, що сплачують комуналку, записуються на курс медичної підготовки та збирають аптечки, підтримують батьків і людей похилого віку, які поруч.

— Це агонія путіна, помста за Кримський міст і контрнаступ ЗСУ. Але ми незламні! Ми українці — сильні, непереможні. Ми були, є і будемо! Ми вистоїмо! Віримо та допомагаємо ЗСУ! Бо злякати народ, який пережив геноцид, окупацію та репресії, звільнився і розхерачив другу армію світу, міг тільки дуже тупий і опущений в дитинстві придурок, — налаштовані на Перемогу вінницькі волонтери.

Людмила ПОЛІЩУК