Не захотіли носити його ім’я?

З ініціативним листом до міськради звернулась група жителів. 12 депутатів проголосувало «за». Проти – жоден з присутніх.

– У тиврівській територіальній громаді навіть терміново була скликана позачергова сесія для  переіменування 2 -х вулиць.Мені здається, що вулицю названу на честь Степана Бандери  переіменовують  вперше в Україні. Під законотворчу руку депутатів потрапила і вулиця названа на честь воїнів  Української Галицької армії. При тому вул. Яблунева влаштовує усіх, – ділиться тиврівчанка Інна Суверток.

– На Вінниччині перейменували вулицю борця за незалежність України! Цього року буде відзначатись 80 років створення Української повстанської армії (УПА). Борці за незалежність України віддавали життя. Ми сьогодні продовжуємо цю справу. Продовжуємо воювати з тим самим ворогом який хоче знищити нас як націю.

І що 7 місяців війни, ракетні обстріли не змінюють свідомість людей? Нащадки якої нації це роблять? Питання риторичне. Уявляєте, що через  роки люди будуть перейменовувати вулиці тих хто зараз в ці дні боронить Україну, хто звільняє території, хто збиває ракети? Ну як можна було взагалі ініціювати таке перейменування?

В кожного свій фронт. Там де нема бойових дій люди мають відчувати що є УКРАЇНСЬКА ВЛАДА.

Вартує розпустити всю ту селищну раду? Думає негайно. Тільки гроші проїдають, – вважає Тарас Бульба.

Світлана Ніконюк переконує, що вулиця і не мала назви ім. Бандери. Просто люди захотіли перейменувати вулицю на Логанську, бо мікрорайон Логанська гора.

Але її запитує Наталя Сентемон:

– А чому тоді жителі смт Тиврів подали колективне звернення щодо перейменування вулиці Степана Бандери? А депутати ваші чому голосували про неіснуючу вулицю? У вас там віртуальний світ?

Тетяна Гончарук радить депутатам і жителям Тиврова вивчити краще історію. А депутатам ще й піти у відставку.

Нижче список депутатів, які голосували проти вулиці  Степана Бандери.

Список депутатів, які голосували. Громадські активісти познайомили з одним із них.

Це рішення і дійсно розкололо громаду. Викликало величезний резонанс та обурення.

І не лише жителів Тиврівськоі ОТГ.

Деякі з них взагалі радять іншим не лізти зі своїми висновками і порадами в їхнє життя:

А Ви хоч знаєте суть конфлікту? І знаєте мій чоловік з 2014 року боронить нашу країну. І мене називати  “совком” – це жах! Люди, спочатку послухайте дві сторони а тоді обзивайте і гадьте усіх!Бог все бачить і обов’язково і до ,,добродіїв” прийде подяка – обурюється Тетяна Надкренична.

Але багато інших переконані, що зараз так поспішно перейменовувати  вулиці не з рашистськими іменами, тоталітарного комуністичного минулого, а відмовлятись від патріотів, які віддали життя за Україну – це не патріотично.

І не на часі.

Наприклад, Сергій Болтівець вважає, що якщо в цей час війни, коли пісня «Батько наш Бандера, Україна мати…» єднала мільйони українців чиясь рука посміла відмовитись від Героя України, то це ті люди, які чекають приходу путіна…

А що думаєте Ви?

Бо це резонансне перейменування, здавалося б маленької вулиці в Тиврівській громаді, набуло  всеукраїнського і навіть світового резонансу.

Про нього вже згадали роспропагандоси.

Тетяна Квасюк