Ювілярів привітала перший заступник голови Вінницької ОВА Наталя Заболотна:

– Вінниччина завжди зберігала й плекала мистецтво, завжди була іскристим джерелом натхнення для багатьох митців. Вінницький академічний обласний театр ляльок – наша гордість!

Неможливо уявити історію нашого міста та області без вистав театру ляльок, а мистецтво України – неможливе без творчості наших лялькарів. Мистецтво театру ляльок надає безмірну енергію життя дітям і дорослим.

За роки існування театр ніколи не зраджував національним традиціям, плекав рідну мову – з моменту заснування вистави виконувалися українською мовою.

Театр ніколи не стоїть осторонь, завжди допомагає долучитися до мистецького розмаїття особам з інвалідністю, дітям-сиротам, дітям із сімей військовослужбовців.

Вони показують безкоштовні вистави малюкам, які змушені були переїхати з Харкова, Маріуполя, Херсона, Бучі, Запоріжжя, Ірпеня та інших гарячих точок нашої країни. Це сеанси арт-терапії, лялько-терапії, щоб хоча б на якусь мить відволікти маленьких українців від тих жахів, які випали на їхню долю.

З березня і до сьогодні зіграли 68 вистав для, майже, восьми з половиною тисяч маленьких і дорослих глядачів, яких війна змусила покинути свої домівки.

Це дуже важливо в наш час!
Вітаю майстрів лялькарства із знаменною датою 85-річчям!
Ви робите величезний внесок у розвиток нашої рідної Вінниччини та України!

Редакція газети приєднується до вітань!!! Творчих злетів у мирній квітучій Україні!!!