Сьогодні митрополит Вінницький і Барський Симеон відзначає ювілей – 60 років від дня свого народження.

З юних років майбутній Архіпастир усім своїм єством полюбив Бога і Його Церкву, якій присвятив усе своє життя. Свідченням визнання праці митрополита Симеона на ниві Христовій є любов духовенства і пастви до свого Архієрея. Владика Симеон користується повагою та має високий авторитет не лише в церковному середовищі, а й серед представників інших конфесій, керівників влади, широких кіл громадськості. Любов митрополита Симеона до Бога та Батьківщини надихає та гуртує людей.


Надважливим для Українського Православ'я стало прийняте митрополитом Симеоном рішення взяти участь в Об'єднавчому Соборі у грудні 2018 року. Завдяки цьому була виконана одна з головних умов для отримання Православною Церквою в Україні Томосу про автокефалію. Долучившись до процесу проголошення помісної автокефальної Церкви, митрополит Симеон докладає зусиль для підвищення авторитету Православної Церкви України як в нашій країні, так і за кордоном.

Духовенство та паства Вінницько-Барської єпархії в цей день щиро вітає свого Архіпастиря з 60-літтям. Від всього серця бажаємо Ювіляру тілесного здоров'я, душевного миру, палкої віри, міцної надії та незгасаючої любові. Нехай Господь Бог благословляє та освячує шлях архіпастирського служіння нашого владики Симеона на благо Святої Православної Церкви, обдаровуючи нашого дорогого Архіпастиря щастям, радістю, добром на многі і благословенні літа!

Церква ПЦУ