Барська громада втратила ще двох своїх патріотів

48-річний Василь Ваврушко, житель с. Мальчівці, та старший лейтенант Михайло Кирильчук – вони тепер разом з небесним військом… Ще дві свіжих могили на цвинтарі та тисячі могил загиблих Героїв по всій Україні. Ріки сліз і океани людських страждань. Поламані та скалічені долі.

Городківська громада зустріла на щиті двох героїв

Від рук ворога загинув десантник Анатолій Перепеличний, син неньки України, якому виповнилось лише 28. Втратила громада й ще одного захисника — Руслана Курільця. Земляки організувалися у живий коридор і достойно провели у засвіти своїх героїв-захисників. Дивуються лише ставленню місцевої влади до похорон. Люди впевнені, що зараз немає важливіших справ, ніж достойно провести в останній земний шлях тих, хто віддав життя за нашу безпеку.

Зустрів своїх 22 і через 3 дні загинув

Сергій Гаврищук народився та проживав у селі Пеньківка, але загинув від ворожого удару під Харковом… Герой захищав свій дім, родину, та просто хотів жити і насолоджуватись кожною миттю, але нещадна війна забрала настільки юну душу… Йому лише виповнилось 22, але через 3 дні після власного дня народження від­летів у вічність… Сергій зростав у рідному селі, завершив навчання, а після була армія, АТО і повномасштабна війна…

У родині восьмого ліцею непоправна втрата...

Героїчно загинув, захищаючи наші життя, випусник ліцею 1985 року Олександр Філюк. Не роздумуючи, одним із перших, він став на захист України у лавах добровольчого батальйону.... Вічна пам'ять герою!

Тепличчина провела в Небесне військо Героя

30 жовтня на Луганщині загинув житель с. Степанівка Сергій Ілюс. Тепличчина зі сльозами на очах попрощалася зі своїм Героєм. Вічна пам‘ять… Вічна слава!

На війні зустрів своїх 23

Вінниця зустрічає на щиті молодого гвардійця Іллю Сасюка. 17 жовтня хлопцю виповнилося 23, а через два дні він загинув...

Ілля — випусник КЗ «Вінницький ліцей № 16». У школі згадують його, як світлу порядну дитину. Відповідальний, добрий та щирий. Справжній друг. Безмежно любив своїх батьків, молодшого братика та нашу рідну Україну. 2020 року Ілля був призваний для проходження строкової служби до лав Національної гвардії України. Пройшов загартування ОСО та з перших днів повномасштабної війни став на захист України.

Вороновиця у жалобі за 24-річним Дмитром Таранюком

У Вороновиці в останній земний шлях проводжали свого воїна-захисника. Через російських загарбників батьки втратили ще зовсім юного сина, сестра – брата, а громада – свого вірного, мужнього захисника. Односельчани згадують, що Дмитро був щирим, добросердечним, милосердним, люблячим юнаком. В перші повномасштабні дні вторгнення росії на територію України Дмитро пішов, не задумуючись, захищати рідну Батьківщину.

Плаче небо, земля голосить…

Під час виконання бойових завдань загинув командир механізованого взводу Ігор Брекотнін із с. Комарівці. Він захищав свободу нашої країни та поклав за неї життя. Герой приєднався до Небесного війська, яке там, на небі, допомагає нам — тим, хто залишився на цій землі.

Маневрував між мінами та снарядами на військовому авто

Але 29 жовтня водій десантно-штурмового батальйону Віталій Павліченко загинув... У селі Оляниця жителі Тростянецької громади попрощалася з своїм земляком — захисником, вірним сином України, воїном–Героєм Віталієм Павліченком. 23 листопада йому мало б виповнитися 37 років, з яких 5 прожив у Оляниці. Працював механіком колони спеціальної легкової та сільськогосподарської техніки філії «МХП Логістика».

Був мобілізований 27 серпня. Старший солдат, водій кулеметного взводу роти вогневої підтримки 3 десантно-штурмового батальйону однієї з військових частин Збройних сил України Віталій Павліченко був завжди там, де потрібно. Нещадно нищив ворога, вміло і безстрашно керував своєю автівкою.

29 жовтня під час виконання бойового завдання в ході ведення бойових дій в районі населеного пункту Новомихайлівка Донецької області він загинув. Недожив, недолюбив, недомріяв…

Старший лейтенант ЗСУ пішов у вічність

4 листопада при виконанні службових обов’язків передчасно обірвалося життя захисника України, вірного сина Вітчизни, старшого лейтенанта ЗСУ жителя с. Сосни — Євгена Чумака. Траурний кортеж зустрічав воїна з м. Вінниця до с. Сосни. 6 листопада Героя поховали на Алеї слави на місцевому цвинтарі.

Журавлем у небо відлетів батько, брат

житель села Северинівки Сергій Ситник. Сум, біль, розпач, смуток.... Рідні до останнього сподівались, що це помилка.... Та, на жаль, знову громада схиляє голови перед сміливим захисником.... На щиті він повертається до батьківського порогу....

Два сини Оратівщини загинули за Україну

31-річний Богдан Купець проживав і призивався у Бабчинецькій сільській раді Могилів-Подільського району. Залишилась молода вдова Маша. Сирітка — донечка Діана. Навіки згорьовані батьки, брат Руслан.

39-річний Ігор Бургеля — із с. Сабарівка. З серпня захищав державу в Луганській області. Кіборг. Нагороджений орденом «За мужність». Осиротів син Віталій. Без сина залишились батьки. Вічна пам’ять нашим Героям.

У Андрія була надзвичайна сила духу

Тростянецька громада знову у жалобі, бо провела в останню путь загиблого Героя Андрія Коваленка. Земляки розповідають, що Андрій народився у великій дружній родині в Тростянці. Згодом сім’я переселилася до Буймера, де хлопець закінчив середню школу. Андрій понад усе любив життя, через місяць йому мало б виповнитися 29 років… Життя солдата обірвалося 29 жовтня під час ворожого артобстрілу. Побратими згадують, що він був надійним, відрізнявся стійкістю характеру, силою духу. Тростянеччина завжди пам’ятатиме своїх Героїв.

Загинув батько трьох дітей

Волонтерка Ірина Парфйонова розповіла, що Олега Дембіцького мобілізували 24 лютого, в день повномасштабного вторгнення. Він був учасником АТО і без вагань пішов захищати свою країну. У вересні його вперше відпустили додому на сім днів. Тоді щаслива родина ще не знала, що це буде їхня остання зустріч. А декілька днів тому йому на фронт передали теплі речі. Але не встиг скористатися... Олег був справжнім патріотом своєї країни, добрим, ввічливим, безстрашним чоловіком.

29 листопада йому мало б виповнитись 46 років. У нього залишилися брат, дружина та троє дітей.

У Козятинській громаді жалоба

3 листопада загинув 41-річний полковник Володимир Левчук. Військового поховано на Алеї слави міського кладовища. Сотні земляків прийшли віддати шану Герою і провели його в останню дорогу. Герої не вмирають.

Холодний листопад приніс нові втрати із фронту

Під час виконання бойового завдання загинув гніванчанин Андрій Сорока. Він закінчив Київську академію внутрішніх справ. У жовтні 2013 року підписав контракт з Національною гвардією України. З 2014 року брав участь в бойових діях в Луганській та Донецькій областях.

Був представлений на відзнаку Міністерства внутрішніх справ України «Вогнепальна зброя», яку так і не встиг отримати… Андрій саме повинен був приїхати додому, оскільки відбувалась ротація. Проте його товариші попросили залишитися. І він залишився.

Старший лейтенант Андрій Сорока загинув під Донецьком 1 листопада, відважно виборюючи незалежність своїй державі. Йому було 27 років. У нього залишились мама, тато та брат.

Віталій лише встиг познайомити маму з нареченою

Колеги з АТ Вінницяобленерго повідомили, що 27 жовтня внаслідок вогнепального осколкового поранення під час виконання бойового завдання загинув їхній колега 28-річний Віталій Астен. Він працював у Вінницьких міських електричних мережах з 2019 року електромонтером розподільчих мереж V групи дільниці ТП. З початком повномасштабного вторгнення рашистів в Україну пішов служити до ЗСУ у військову частину А7338.

А у жовтні, під час відпустки на свій 28-й день народження, встиг побувати вдома і познайомити маму з нареченою, планував одружитися…

На цьому тижні повернувся у Вінницю на щиті вірний захисник України Андрій Грінчук. 6 листопада Вінниця прощалася з героєм Олегом Слюсарем, який героїчно загинув під Херсоном, захищаючи нашу Україну.

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв... Вічна слава і вічна пам’ять...

Підготувала Людмила ПОЛІЩУК