– З нагоди цього дня в обласному перинатального центру ВОКЛ ім. М. І. Пирогова влаштували свято, для маленьких «посмпішайок» та їхніх родин, – повідомили у департаменті охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА.

За шість років робити команда центру має сотні успішних історій. 17% діток, які народжуються у перинатальному центрі – «поспішайки», їхня вага від 500 грам А перші дітки яким лікарі закладу допомогли з’явитися на світ уже незабаром підуть до школи.

«Ми дуже довго вагалися чи потрібно влаштовувати свято. Вирішили, що потрібно, адже щодня народжуються дітки й це наше майбутнє. Сьогодні ми запросили діток, які вже можуть до нас прийти й відчути це свято, а також й тих які нещодавно з’явилися на світ. Це таке сімейно свято, адже ми всі один одно знаємо й підтримуємо зв’язок. Дітки живі й здорові, а ми щасливі, бо це перемога усієї команди перинатального центру», – розповідає керівник обласного перинатального центру ВОКЛ ім. М. І. Пирогова Інна Кукуруза.

Прийшла розділити свято й Марина Уманська з п’ятирічною донькою. Жінка її народила на 26-му тижні вагітності, вага малечі була 570 грамів. Марина розповідає, що після народження крихітки її було дуже страшно. В лікарні мама з новонародженою донькою провела майже чотири місяці. Весь час дівчинка перебувала в реанімаційному відділені.

«Ми щасливі, що маємо таку нашу маленьку принцесу, ходимо в садочок й на різні гуртки. Готуємося до школи, а той період згадуємо як страшний сон. Дякуємо лікарям, які допомагали нам і врятували життя нашій доньці», – каже Марина Уманська.

Зазначимо, що «поспішайки» в обласному перинатального центру ВОКЛ ім. М. І. Пирогова народжуються ледь не щодня.