– впевнена перший заступник голови Вінницької ОВА Наталя Заболотна.

Війна щодня наносить нищівний та підступний удар по моральному та психічному стані кожного українця та українки. Неймовірно сильно це відчувають дружини та діти наших Захисників та Захисниць, і тих, хто віддав своє життя на нашу свободу.

– Аби трохи розважити та відволікти дівчат, протягом минулого тижня Департаментом соціальної та молодіжної політики організовано проведення серії курсів із освоєння навичок психологічної самодопомоги, – розповіла Наталя Заболотна.

Заходи проводились подалі від метушні міста.

Із дружинами працювали психотерапевти, які створили невимушену атмосферу довіри та відкритості усередині групи. Надали корисну інформацію та навички по роботі зі стресом, які варто використовувати у повсякденному житті.

З дітками, в той же час, працювали арт-терапевти, які у формі гри допомогли вивільнити зайві негативні емоції дітей.

За відгуками учасниць, такий захід дозволив їм вирватись із буденності та відкрити себе та свої почуття зовсім по-новому, відволіктись від переживань та хоча би на день поринути у спокій. І головне – одержати те найголовніше – підтримку та розуміння.

По завершенню курсу – учасниці отримали у подарунок картини, які зможуть розмалювати разом зі своїми дітками і пообіцяли при роботі з ними, згадувати усі ті теплі почуття, які відчували в колі, аби зберегти їх не лише у своїй пам’яті, а і на полотні.