Загинув історик з батальйону «Донбас» Богдан Самусь

У бою з російськими окупантами 18 жовтня загинув випускник історичного факультету Богдан Самусь.

Він народився в селищі Вороновиця.

Після закінчення у 2006 році Вінницького державного педагогічного університету ім.Коцюбинського працював учителем у селі Широка Гребля та селі Яруга Могилів-Подільського району.

Був учасником Революції гідності. У 2014 р. добровільно вступив до батальйону «Донбас» та служив у десантно-штурмовій бригаді. З 24 лютого у званні сержанта виконував обов’язки командира взводу 35 бригади морської піхоти, мав позивні Філософ і Безстрашний.

Його життєвим кредо було: «Якби не такі, як я, то вони були б вже на Говерлі!» Однокурсники згадують, що Богдан був сміливим, принциповим, завжди боровся за справедливість.

Вінничанин Юрій Євенко загинув у боях за Херсонщину

Взірець мужності, порядності, чесності, сили, міцності духу і характеру. Чуйний, уважний, щирий, добрий, найкращий з чоловіків! Гідний син, уважний, турботливий тато, надійний, віддданий друг! Патріот з великої літери!

– Для всіх, хто тебе любить, Юро, ти назавжди житимеш у наших серцях, ніколи не згасне у нашій пам’яті твоя посмішка! Любимо тебе безмежно! Спочивай з миром! — у жалобі друзі.

Іванка залишилася сиротою

8-го листопада перестало битися серце стрільця стрі­лецького батальйону, відважного воїна, захисника України, жителя с.Даньківка, 32-річного Віталія Шваюка.

Батьки Світлана Іванівна та Станіслав Євгенійович втратили дорогого сина, дружина Діана – коханого чоловіка, сиротою залишилась донечка Іванка… Володимир та Олександр не мають більше брата…

Останній бій Валерія Савенка

До родини Савенків надійшла нестерпно жахлива звістка, про те, що загинув голова сімейства — Валерій… Він разом із дружиною виховав двох прекрасних дітей, залишалось лише радіти їхнім успіхам та жити своє прекрасне життя, але війна безжалісна і не зважає на плани інших… Валерій пішов у бій, але, на превеликий жаль, загинув на Сході України… Він став на захист своєї родини, рідної землі та за усіх нас!

Аварія на війні забрала життя Володимира Задої

У Томашпільській громаді жалоба. Повернувся до місця вічного спочинку вірний син України 44-річний Володимир Задоя із села Яланець. Він був солдатом, водієм відділення 17 стрілецької роти 7 стрілецького батальйону. Під час виконання службових завдань в населеному пункті Кушугум Запорізької області внаслідок ДТП отримав тілесні ушкодження. Боротьба за життя нашого Героя тривала майже три місяці, але життєва зірка Володимира згасла…

На вівтар поклав своє життя за волю Батьківщини

52-річний Олег Теличко із смт Вапнярка загинув 9 листопада неподалік населеного пункту Володимирівка на Миколаївщині. Старший солдат Олег Теличко був водієм-електриком радіовідділення штабу. У Тульчинській громаді жалоба.

Ворог обов’язково відповість за кожне обірване життя. Шана та вічна пам’ять Герою!

Захищав 32-й блокпост, а загинув під Миколаєвом

Сергій Івановський — стрілець-помічник гранатометника із с. Голубече, загинув поблизу н.п. Тернові Поди Миколаївської області ще 5 вересня. Увесь цей час вважався безвісти зниклим. Усе село сподівалося і просило Небеса про єдине: тільки б живий… Бо Сергій був не просто відповідальним та добрим земляком, для якого Голубече стало рідним, а й досвідченим воїном – брав участь в АТО на Сході України ще у 2014 році.

У його військовій біографії – не одна «гаряча точка», зокрема і легендарний 32-й блокпост на Луганщині. У 2015 році захисник зовсім ненадовго повернувся до мирного життя, а у 2016 році знову проходив службу у 28-й штурмовій десантній бригаді Луганської області. У 2017-му звільнився, а вже у 2021 році мобілізований на службу у 57-му бригаду.

Крижопільщина у скорботі…

Життя віддав за наше вільне майбутнє у Незалежній Україні житель села Соколівка Крижопільської ТГ Ярослав Бондар. Молодий захисник життя віддав за кожного з нас, за нашу духовність, мову, культуру. Немає більшої любові, як душу покласти за друзів своїх, за рідну Батьківщину. Його подвиг назавжди житиме у пам’яті майбутніх поколінь.

Пролітаючи над рідним селом,

Вітя вітав крилом своїх односельчан. Чорним крилом страшне горе накрило село Човновицю. При виконанні військового завдання загинув славний син човновицької землі, ма­йор бортової авіаційної техніки, інструктор бригадно-транспортної авіації вертолітної ескадрилії, брат, чоловік, татусь, добрий друг Вік­тор Пеньковий.

Він народився в багатодітній родині, з дитинства мріяв про небо. Завдяки наполегливості, працелюбству, старанням дружної родини мрія збулася. І кожний раз, пролітаючи над рідним селом, Вітя вітав своїх односельчан. Оратівська громада висловлює щирі співчуття дружині Світлані, сину Максиму, доньці Вікторії, сестрам, брату та усій родині нашого героя.

Андрій був важко поранений

12 листопада жителі Бершадської громади провели в останню путь свого земляка, Героя Андрія Сінолупа. Бершадчанин загинув 4 листопада в Луганській області від поранень, не сумісних з життям. Загинув, залишившись вірним військовій присязі, з честю і до кінця виконавши свій службовий обов’язок, віддавши за мир в Україні найцінніше – власне життя.

Андрій перебував у місцях, де велися запеклі бої, стояв на захисті своєї країни та вірив у Перемогу.

У віці 32 років він віддав життя за Україну, за її незалежність та територіальну цілісність, за спокій сердець та за майбутнє кожного українця.

Офіцер Нацгвардії віддав життя за Україну

11 листопада на фронті загинув офіцер Національної гвардії України 28-річний Дмитро Тітюцький, родом з села Копистирин Шаргородської громади. Дмитро закінчив Копистиринську середню школу. В 2012 році пішов на строкову службу до лав ЗСУ.

Багато років свого життя Дмитро присвятив Україні. З 2014 року брав участь у військових діях в зоні проведення АТО. У 2015 році вступив до Харківської академії Національної гвардії України. З 2018 року відбував службу офіцером Нацгвардії України в місті Одеса. З перших днів повномасштабного вторгнення ворога в Україну Дмитро зі зброєю у руках захищав рідний край в зоні бойових дій, був опорою для побратимів і прикладом патріотизму для усіх нас.

Своїм подвигом заслужив вічну пам’ять

Обороняючи українські землі й кожного з нас від окупантів, віддав своє життя мужній захисник, сержант Сергій Тхір із с. Гармаки Барської громади. Запам’ятайте його обличчя. Шануйте його пам’ять. Дякуємо тобі, солдате, за відвагу і мужність, за те, що своїми грудьми ти захищав рідну землю. Ти робив так само, як зараз роблять тисячі захисників, за якими стоять їхні матері, діти, рідні… Своїм подвигом ти заслужив вічну пам’ять і вічне життя! Герої не вмирають…

На щиті повернулися додому

У селі Стратіївка Чечельницької громади востаннє проводжали до місця вічного спочинку 25-річного Руслана Горбатюка.

Схиливши голови зустрічали загиблого бійця Сергія Ситника у Северинівській громаді.

Вінниця прощалася із захисником Сергієм, мешканцем Тяжилова. Сергій Олефір — батько двох чудових донечок, люблячий чоловік, який віддав життя за кожного з нас.

32-річний Дмитро Зозуля — справжній воїн! Герой повертається на щиті у Вороновицю.

Трагічна звістка для родини Першого ліцею — загинув наш випускник 2001 року Гуменчук Євген. Втрачає своїх найкращих синів Україна, дорогою ціною платимо кожного дня за право жити на своїй землі.

Сьогодні тульчинці зі сльозами на очах та на колінах зуст­ріли кортеж з тілом захисника Шваюка Віталія Станіславовича, який слідував маршрутом через місто Тульчин у с.Даньківку Шпиківської громади.

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв… Вічна слава і вічна пам’ять…

Сторінку підготувала Людмила ПОЛІЩУК