– Пізно вночі нам надійшов виклик, що на хмельницькій трасі обікрали водія-далекобійника. Водій з Хмельницького зупинився відпочити неподалік ринку сувенірів біля села Громадського. А поки спав, невідомі під’їхали до його фури і відкачали з баку майже усе пальне – близько 800 літрів солярки. Втім, свідки, які й викликали поліцію, запам’ятали підозрілу машину нападників – фіолетовий бус. Ми та наші колеги почали відпрацьовувати літинську трасу. І ще один наш патрульний екіпаж невдовзі побачив цю машину у селі Садовому. Там неподалік автобусної зупинки теж стала вантажівка-зерновоз. Водій зупинився відпочити, — розповів патрульний інспектор капітан Олексій Савчук. – І поки спав, ті хлопці вже почали свою «операцію». Але не встигли.

Коли ми під’їхали, один з нападників втік. Ще двох ми затримали на місці. У автобусі побачили ємність десь на тонну для пального та засоби для відкачки – помпу, насос, інше…. А ще знайшли пістолет – як виявилось згодом, травматичний, під гумову кулю. Затримані спершу пояснили, що буцімто утікач – це їхній випадковий попутник, а вони просто собі їхали та зупинились. Але згодом зізнались, що крали пальне у далекобійників на літинській трасі, а потім самі ж продавали паливо вже іншим водіям.

Як повідомили у прес-службі обласної поліції, третього нападника затримали у Літині місцеві правоохоронці. Він намагався втекти на таксі. Усі троє — мешканці міста Кременчука Полтавської області віком 30, 27 та 21 років. Раніше вони вже були судимі.