Спортивна спільнота Вінниччини в жалобі

Загинув на війні кандидат у майстри спорту з важкої атлетики, вихованець ДЮСШ Вінницької територіальної організації ВФСТ «Колос» Денис Лабунський.

Про Дениса, як старшого наставника, який не шкодував себе заради побратимів, відгукуються й ті, хто стояв з ним пліч-о-пліч на лінії фронту…

Вічна слава Герою…

Богдан Буслаєв загинув під українським Нью-Йорком

27 листопада жителі Тростянецької міської громади провели в останню путь земляка, Героя Богдана Буслаєва. Він загинув 19 листопада біля населеного пункту Нью-Йорк Донецької області. Богдан був стрілцем-санітаром штурмового батальйону. Життя воїна обірвалося внаслідок обстрілу противником зі стрілецької зброї. Він отримав поранення, які не сумісні з життям…

Йому було лише 20 років, попереду — ціле життя, мрії, плани на майбутнє, які перекреслила цинічна, підла та безжальна війна російської федерації проти України…

Знову важка втрата в Могилів-Подільській громаді…

1 вересня, звільняючи Херсонщину від російських окупантів, загинув наш земляк з села Серебрія старший сержант ЗСУ Михайло Будяк. Наш герой зробив усе, щоб його діти та онуки жили у мирній, вільній і незалежній Україні.

Турбівська громада зустрічає сина на щиті

27 листопада живим коридором від с Вахнівка — смт Турбів — с. Приборівка — до с. Сиваківці громада зустрічала на щиті Миколу Росподнюка. Захисник служив правдою і вірою, захищав суверенітет та кордони нашої держави ціною власного життя..

Знайшов спокій у рідному селі через 3 місяці після смерті

19 листопада Барська громада проводжатиме в останню путь Олександра Лозінського. 29 серпня житель с. Матійків віддав своє життя за батьківщину. Йдуть з життя кращі з кращих, патріоти, мужні та відважні захисники, таким був Олександр. Він був чуйною людиною та справжнім, вірним другом для своїх побратимів, а найголовніше — він був відважним воїном та захисником рідної Батьківщини.

П’ять сіл на колінах…

19 листопада в останній земний шлях до рідного села, у Котюжинці, повертається вірний захисник Вітчизни Віктор Мельник. Коридор слави земляки створили аж на 5 сіл — від центру Калинівки, а згодом у Корделівці, Бережанах, Дружелюбівці і Котюжинцях гідно вшанували пам’ять загиблого Героя.

Осиротіли троє діток

Патріот України, добрий, дбайливий, відповідальний. Син, брат, батько, друг, побратим — Василь Пращук, уродженець с.Обідне. Загинув Герой при виконанні службових завдань у смт Первомайське, Донецької області 15 листопада. По собі залишив трьох дітей — Вікторію, Марину та Романа. Співчуття рідним та близьким з приводу важкої втрати. Прощання з героєм відбулося 25 листопада у с.Обідне

Липовеччина зустріла двох своїх синів…

Микола Король родом із села Якимівка Оратівського району. Навчався у Якимівській загальноосвітній школі. Батьки рано померли і п’ятнадцятирічний хлопець залишився сам-на-сам зі своїми проблемами. Рано почав працювати. Оволодів будівельними професіями і останні роки працював у м. Київ на будівництві. Одружився, був за батька прийомній доньці Анастасії. Згодом із дружиною Надією Василівною у нього народився син Нікіта.

Півтора місяця тому добровольцем пішов боронити Україну від ворога. Став солдатом — гранатометником у складі в/ч 0224. 15 листопада Микола загинув при виконанні бойового завдання поблизу с. Мар’їнка на Донеччині. Зі слів побратима Олексія, який зателефонував дружині, вони боролись до останнього, ворожий снаряд вцілив йому в бік, Побратим виніс його з поля бою, але поранення було несумісним з життям.

Олег Харченко – із с. Почапинці Жмеринського району. По закінченні 9 класу Почапинської школи, сім’я переїхала на постійне проживання до с. Ясенки Липовецького району. Хлопець закінчив Зозівський професійно-аграрний ліцей за спеціальністю електрик холодильних установок. Із 2017 по 2019 рік проходив строкову військову службу.

По її завершенні був мобілізований і захищав цілісність і незалежність України на Сході. Після повернення додому працював будівельником у м. Київ. 21 квітня був мобілізований вдруге У складі в/ч 2013 був солдатом-сапером, виконував надзвичайно небезпечну роботу. 16 листопада при виконанні бойового завдання на Запоріжжі віддав життя за Україну.

Сергій у вічному строю…

34-річний Сергій Козиняк на щиті… Напиши знову друзям, будь ласка! Напиши, що це брехня! Не хочемо вірити, що тебе вже немає… Спочивай з миром, любий друже… Герої не вмирають… — плачуть друзі вінничанина.

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв… Вічна слава і вічна пам’ять…

Підготувала Людмила ПОЛІЩУК