Патріарх РПЦ Кирило (Гундяєв) похвалив російських окупантів за “захист руського міра” та заявив, що інтереси російського православ’я є не тільки в Росії.

Про це він сказав під час зустрічі з дітьми з окупованих районів Донецької та Луганської областей: “Сьогодні Донбас – це передня лінії оборони руського міра. А руській мір – це не тільки Росія, він скрізь, де живуть люди, які виховані в традиціях православ’я і в традиціях російської моралі. Звичайно, мораль, моральність – це всеосяжні поняття, але в кожного народу, напевно, є якісь особливі точки опори у формуванні морального почуття. І ось нашими точками опори – людей, які живуть у руському мірі, є віра і любов до вітчизни”, – заявив Кирило.

Але, певно, забув додати про ненависть та зневагу до сусідніх суверенних країн, які руками кремля штовхають рашистських терористів на воєнні злочини проти мирних людей, що дійсно живуть за правилами християнської моралі.


Як уже відомо, російський патріарх Кирило підтримав геноцид та масові вбивства українців. Він хвалить російських окупантів за те, що ті вчиняють звірства в Україні. Він пообіцяв всі мобілізованим росіянам, які загинуть в Україні, вічне життя в раю.

Через співпрацю з російськими агресорами в Україні СБУ почала перевірку місць перебування УПЦ Московського патріархату. Так, очільник однієї з єпархій УПЦ МП готував агітки, в яких закликав до захоплення державної влади і порушення меж кордону України.

Наразі українською владою на вимогу вірян розглядається питання про заборону на території країни української православної церкви московського патріархату, яку вже однозначно визнають 5 колоною країни-агресора.

Сергій Бойчук