Церкви яка має Томос і законно входить до світового Православ’я як пелюстка 15-ти церков!

Для мене, як і кожного з нас, це є особливий день.

Зараз розкажу чому.
Наша сім’я на собі відчула таїнство цих святих столичних місць.

Тут, у Києво-Печерській Лаврі хрестили нашу старшеньку Соломію.

А меншенького Сашка у Видубицькому монастирі.
Але з дурної голови, наших політиків, і далекоглядної – ворога, ці два храми стали оплотом неприпустимого протистояння. Люди, однієї віри! Вдумайтесь! Бо наші віряни закували себе в пута Москви і не хотіли без неї навіть Богу молитись! Хоча дана Києву Митрополія була більше 1000 років тому. За 700 років раніше Росії.

Два оплоти однієї церкви, штучно розділені московською пропагандою та агентурою в рясах розділяли всіх – і нашу родину цими хрещеннями.

І ось нарешті я і всі ми можемо підти і молитись в одній Богом даній церкві! За Україну! За ЗСУ! За мир і перемогу!

І тут звучатиме, нарешті, українська мова! Рідна мова, дана нам Богом!

І вже ніяке нещастя в рясі не буде казати, що «вашу телячью мову не слишит Бог»( о. Владіміру привіт!).

Ось так має воз’єднатись і вся велика родина наших православних християн.

Мудрих, патріотичних, з любов’ю в серці, а не одурманених фанатизмом. Я простягаю щиро руку до возз’єднання кожному. А ось для згаданого мотлоху, що буде і далі колотити – погана мітла…
Чемодан, вокзал, далі маршрут знаєте…

Люди, ну який може бути тіпа не московський патріархат, но в духовном єдінєніі? Ви що не розумієте, що це ворожий пропагандистський і агентурний центр, під прикриттям храмів?

Осколок «руского міра», який буде нічим іншим, як скалка в оці України, щоб сліпити фанатичних і довірливих, не далеких віруючих!

Ну хто ще може сумніватись після місяця походів правоохоронців по найвищих закладах УПЦ(МП) і знайдених там ЦІЛИХ СКЛАДІВ антиукраїнської літератури, листівок зі свастикою і символами сатани – щоб такими виставляти українців. З літературою, що України як держави немає і вона має стати малоросією, що це по божому та від Бога?

То за що тоді гинуть кращі діти України? За що?
Щоб Москва вбила і Москва похоронила?!

Отримую перші відгуки читачів
про заборону МП в Україні.
Її вітають і прихожани цих храмів, що ще не перейшли.

От і добре, кажуть вони, а то священники не наважувались, а ми не хотіли їх ображати…

Ну буде купка агентурна, яким центр з Москви поставив завдання колотити. Знайдеться ще одна – зазомбованих… але в більшості люди позбуватимуться цих пут і зрозуміють, що українець із ПЦУ однозначно їм ближче аніж окупант-вбивця із РПЦ.

І бути із Вселенською Православною Церквою в єднанні краще аніж у розколі, разом із РПЦ, в який одурманено ( ідеологією чи грошима – не знаю) пішли ще в 2018-му.

Так що гонінь на церкву зовсім немає. Є допомога на рівні держави знайти законний і духовний шлях, без маніпуляцій офіцерів ворога під рясами панотців!

Слава Богу і Україні!
Тепер так говоритимуть і у Лаврі! Сподіваюсь і у всіх храмах… Так, де нас хрестили і вінчали!

Для довідки:
Києво-Печерську лавру офіційно зареєстрували монастирем у складі ПЦУ.

Як відомо, цей заклад є історичною цінністю держави.
Відомості про юрособу у складі Української Церкви внесено сьогодні до державного реєстру.

Крім того, зміни внесено до Вікіпедії:

Ки́єво-Пече́рська ла́вра — київський православний монастирський комплекс, що належить до ПЦУ. Один із найбільших християнських центрів України, визначна пам’ятка історії та архітектури. Києво-Печерська лавра належить державі, а релігійні організації користуються нею на правах оренди.

Заснована 1051 року як печерний монастир за межами Києва. Свою назву отримала від печер, де оселилися перші його мешканці.

У середньовіччі була оплотом православ’я Русі. 1592 року став ставропігією Вселенського патріархату Константинополя. 1688 року став лаврою. У ранньому новому часі перетворився на центр паломництва православних.

1994 року разом із Софійським собором внесений до переліку Світової спадщини ЮНЕСКО.

На території Верхньої лаври діє Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник (від 1996). Власне монастир знаходиться на території Нижньої лаври. Обидві частини лаври відкриті для відвідувачів. Пам’ятка перебуває під юрисдикцією Національного заповіднику.

2-го грудня 2022 року, під час повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну, Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру зареєстровано як монастир у складі ПЦУ. До цього, усі храми комплексу Лаври контролювались УПЦ МП.
“Вся Києво-Печерська Лавра є державною власністю. Як верхня, це заповідник, де розташовані музеї, і нижня лавра, яка передана в оренду за часів Януковича безстроково УПЦ (МП – ред.). На території верхньої лаври знаходиться ще один монастир, назва якого була змінена і сьогодні була зареєстрована. Нічого з точки зору пересування ченців не змінюється”, – сказав Ткаченко.
Водночас він зазначив, що, згідно рішення РНБО, уряд має два місяці, щоб “дослідити, яким чином використовується державне майно в нижній лаврі самим УПЦ”.

Тетяна Редько