Напередодні Різдва, Укрпошта ввела в обіг марку “Щедрик. Carol of the Bells”, присвячену 100-річчю виконання популярної колядки в США. Тираж марки 200 тисяч примірників.

Погашення спеціальним штемпелем Перший день пройшло у Києві на Софійській площі біля головної ялинки країни за участю гендиректора Укрпошти Ігоря Смілянського, А у Вінниці процедуру спецпогашення марки «Щедрик.Carol of the Bells» провели заступник Начальника ОВА Сергій Здітовецький спільно з керівником Вінницької дирекції АТ «Укрпошта» Володимиром Шаловінським.

Він, зокрема, відзначив: «Мелодія «Щедрика» звучить сьогодні не тільки в кожній українській хаті, а й скрізь по світу в цю передріздвяну пору. Те, що ми зараз маємо можливість погасити цю марку саме у Вінниці, на Поділлі, де народився Микола Леонтович та сама мелодія «Щедрика», є дуже символічним».

Ескіз до поштової марки, конверта «Перший день», художньої картки та штемпеля створив заслужений художник України Миколай Кочубей. Марка офіційно вважається дійсною для оплати послуг поштового зв’язку в усіх вiддiленнях зв’язку України.

Паралельно у Вінниці погасили ще одну нову марку серії «Бойові гусаки» під назвою «З Різдвом, незламні!». На ній зобразили оригінальну родину бойових вінницьких гусаків з дитинчам.

Ескіз цієї різдвяної марки виготовили за мотивами авторських робіт вінницької майстрині Наталії Дремлюги.

Як ми вже повідомляли, перша з марок цієї серії символізувала Повітряні сили ЗСУ, які захищають українське небо від ворожих ракетних ударів.

-Переконаний, що та незламність, яку показали спільно Збройні сили України, всі українці, наші міжнародні партнери, однозначно переможе зло, дуже скоро, – зазначив у вітальному слові під час погашення марки заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний.

Ідея випуску власної ексклюзивної марки належить «Офісу туризму Вінниці».

– Дуже сподіваюся, що ця гуска наступного року перевдягнеться в красиву сукню, і вся ця гусяча родина вже буде не воювати, а танцювати. І, можливо, не втрьох, а навіть учотирьох. А це гусеня, яке народилося в піксельному яєчку, скине його вже дуже скоро. Я вірю, що ми переможемо! – прокоментував подію очільник Вінницької дирекції АТ «Укрпошта» Володимир Шаловінський.

Вадим Снігур