Перевіз сім’ю з Криму і з 2014 року захищав Україну

На Луганщині внаслідок смертельного поранення ворогом, прикриваючи собою відхід побратимів героїчно загинув вірний син українського народу  Володимир Гаврилюк.

Володимир став до лав захисників України ще в перші дні війни і мужньо боронив кожен клаптик рідної землі до останнього. З 2015 року служив у лавах правоохоронних органів. Володимир завжди був справедливий, розсудливий, добрий,  відповідальний та товариський. Завжди міг у скрутну хвилину підтримати кожного та допомогти у будь-якій ситуації. Володимир був справжнім патріотом, який дуже любив свою неньку Україну та боровся за її свободу до останнього, де героїчно і загинув…

У Володимира залишилась любляча родина: дружина Юлія, син та донька.

18-річний Артем Савченко загинув у перший день війни

Через 10 місяців війни вдалося забрати тіло юного Героя і перепоховати вдома… Бершадська громада попрощалась із загиблим земляком, зовсім юним, але мужнім воїном і патріотом Артемом Савченком.

28 грудня в Бершаді відбулося перепоховання загиблого Героя Артема Савченка, життя якого обірвалося 24 лютого на Херсонщині.. До свого дев’ятнадцятиріччя юнак не дожив лише місяць… Артем загинув в першу добу протистояння російському агресору. Він поклав своє молоде життя за рідну землю, за нашу волю, за мир…

Бершадська громада втратила ще одного захисника. У боях за незалежність загинув Олександр Данилко із села В. Киріївка. Олександр загинув, виконуючи бойове завдання внаслідок обстрілу 30 грудня 2022 року в Донецькій області. Вся громада розділяє втрату та цей великий і невимовний біль.

У Козятині жалоба за двома Героями

44-річний Юрій Фомін був солдатом роти вогневої підтримки батальйону територіальної оборони. Вірний військовій присязі, з честю і гідністю виконав свій громадянський та військовий обов’язок, до останнього захищав Батьківщину, суверенітет та незалежність України. Захисник загинув 26 вересня поблизу населеного пункту Бахмут Донецької області.

33-річний Олексій Маркітан служив у парашутно-десантному батальйоні. Відданий вій­ськовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконавши військовий обов’язок, в бою за Україну, її свободу і незалежність загинув 25 грудня поблизу населеного пункту Краснопопівка Луганської області.

Біль за Юрія, батька загиблого азовця Максона, чоловіка з великим серцем і великими планами. Біль за Олексія Маркітана, молодого чоловіка, працьовитого і з добрим серцем…

Жмеринчани на колінах

26 грудня поблизу населеного пункту Торське на Донеччині загинув мужній воїн-оборонець Андрій Голуб. Герою було 39 років. Андрій у перші тижні широкомасштабної війни взяв до рук зброю та щодня плече-в-плече з побратимами 80-ї окремої десантно-штурмової бригади наближав Перемогу. Жмеринчанин мріяв, щоб в Україні якнайшвидше запанував мир, а українці повернулись до життя без страшних втрат, сирен, повітряних тривог, звуків розірваних снарядів, свисту ракет та моторошних руйнувань.

Ямпільщина прощалася із земляками

Напередодні Нового року Ямпільщина знову отримала похоронки…

Загинув 32-річний Сергій Шинкарук із села Дзигівки. Навідник 3-го зенітного артилерійського відділення військової частини А2980 загинув 28 грудня внаслідок отримання поранення, несумісного з життям, поблизу населеного пункту Первомайське на Донеччині. У 2018 році Сергій підписав контракт. Проходив службу в зоні АТО. Він був щирим і справжнім патріотом. Переймався, аби у горнилі війни не втратити себе …

42-річний захисник з Ямпільщини Сергій Даниленко загинув поблизу населеного пункту Площанка Луганської області 24 грудня під час бою за Україну.

Лікарі не врятували…

Глибокий сум, скорбота та невимовна печаль наповнили Тульчинщину. 27 грудня в міській клінічній лікарні № 1 Одеської міської ради зупинилось серце 50-річного воїна Володимира Мацюка із с. Зарічне Тульчинської громади. Солдат Мацюк був номером обслуги гранатометного відділення. При виконанні бойового завдання 2 листопада отримав поранення внаслідок ворожого мінометного обстрілу поблизу села Мала Сейдеминуха Бериславського району Херсонської області. Найкращі з кращих падають від куль, грудьми своїми землю прикривають…

Він евакуйовував з поля бою побратимів, а себе не вберіг

Сумна звістка у Могилеві-Подільському… 26 грудня передчасно перестало битись серце могилівчанина, сержанта Юрія Куріча. З початку повномасштабного вторгнення росії на територію України він був призваний до лав ЗСУ і служив водієм-санітаром 10 окремої автомобільної санітарної роти. Від його швидкості залежало життя інших. Він евакуйовував поранених побратимів на Сході України…

Назар з Ільківки поліг під Авдіївкою

29 грудня, біля Авдіївки загинув 28-річний військовий Назар Ільків, родом з села Стражгород. Назара призвали на військову службу 17 квітня, служив навідником 2 кулеметного відділення кулеметного взводу військової частини А4038. Війсь­ковий героїчно загинув під час стрілецького бою, вірний війсь­ковій присязі, виявивши стійкість і мужність, біля н.п. Авдіївка на позиції «ДАХ», під час штурму противником позицій підрозділу.

Віддав життя за Перемогу

Додому повертається на щиті 29-річний Дмитро Козак із смт Томашпіль. Дмитро був старшим солдатом, водієм автомобільного відділення підвозу пального та мастильних матеріалів батальйону матеріального забезпечення. Вірний військовій присязі, у бою за Батьківщину, виявивши стійкість та мужність, загинув 22 грудня поблизу населеного пункту Водяне Ясинуватського району Донецької області. Молодий захисник віддав найдорожче – молоде життя за незалежність України, за свободу і Перемогу нашої держави…

Ворог обірвав життя батька чотирьох дітей і учасника бойових дій Миколи Волоскевича

Чоловік все життя важко працював на будівництві та був прекрасним сім’янином. Уже маючи досвід у бойових діях на Сході України, внаслідок повномасштабного вторгнення російських військ на українську землю, знову відчайдушно став на захист України в перший день війни. Він проходив військову службу в лавах Збройних сил України на посаді головного сержанта аеромобільної роти військової частини А4350. Земляки згадують, що Микола був веселим, життєрадісним, привітним і завжди усміхненим, своїм позитивом він підбадьорював всіх довкола.

Але 18 грудня при виконанні бойового завдання героїчно загинув поблизу Бахмута Донецької області.

Віддав життя за Україну, яку любив всім серцем

27 грудня під час захисту України, в бою з російським агресором загинув 39-річний Віталій Білоконний з Шпиківської громади. Солдат Білоконний В. М. був радіотелеграфістом відділення командно-штабних машин радіовзводу роти зв’язку командного пункту польового вузла зв’язку. Поблизу населеного пункту Водяне Ясинуватського району Донецької області життєва зірка хороброго, мужнього та відважного воїна навіки згасла.

25-річний юрист загинув у Бахмуті

Олександр Білік — випускник юридичного факультету ДонНУ. У 2021 році він тільки завершив навчання у магістратурі… Воїн 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу, старший лейтенант, командир роти РХБЗ поліг смертю хоробрих у 25…

На щиті…

Під Бахмутом 22 грудня загинув вінничанин Василь Рожко. В останній день 2022 року Героя поховали на «Алеї слави» у Вінниці.

23 грудня отримав травми, несумісні з життям, під час виконання бойових завдань у місті Бахмут 46-річний Ігор Будяк з Шаргородщини.

29 грудня поблизу с. Червонопопівка Кремінського району Луганської області у бою загинув житель с. Великий Митник Віктор Соколюк.

29 грудня Хмільницька громада прощалася із В’ячеславом Боровським.

За суверенну Україну віддав життя мужній патріот Дмитро Садовий — житель міста Бар

1 січня Калинівська громада прощалася із своїм Героєм Ігорем Лісовиком. Воїн загинув на Луганщині 26 грудня.

2 січня обірвалося життя мужнього воїна Ігоря Козяревича. Водій-електрик взводу звукометричноі розвідки військової частини в місті Покровському Донецької області. захищав країну в гарячих точках фронту.

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв… Вічна слава і вічна пам’ять…

Сторінку підготувала Людмила ПОЛІЩУК