Там він вперше проводив богослужіння з нагоди Різдва Христового в Успенському соборі Києво-Печерської лаври. В ПЦУ зазначили, що “ця історична подія відбудеться з Божою допомогою, завдяки суспільній підтримці та розумінню з боку держави”.

Різдвяне богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври і прилеглі території охороняє поліція.

Нагадаємо, 2 грудня ПЦУ повідомила про те, що Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру зареєстрували в якості монастиря у складі ПЦУ. Водночас міністр культури Олександр Ткаченко пояснив, що мова не йде про передачу Лаври від УПЦ МП до ПЦУ.

5 січня Ткаченко поінформував, що Успенський собор та Трапезну церкву Києво-Печерської Лаври офіційно повернули у державне користування. Намісник Лаври від УПЦ МП Павло (Лебідь) не з’явився на підписання акту повернення культових споруд.

Міністерство культури та інформаційної політики дало дозвіл на проведення Різдвяної служби Предстоятеля Православної церкви України Митрополита Епіфанія в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври. Заповідник “Києво-Печерська лавра” уклав угоду з ПЦУ на проведення служби 7 січня з 8:00 до 12 години дня.